metzeler Z6

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

rookie

metzeler Z6

Post autor: rookie »

Witam,

wiem ze duzo bylo o oponach, ale mam pytanie....
czy ktos z Was smigał, śmiga na Metzelerach Z6 ??
zamierzam zmienic gumy na brand new i chcialbym kupic cos dobrego raz a dobrze. Piloty to chyba nieoptymlany wybor do B6 ???

prosze o rade.............
voti
BS Brother
BS Brother
Województwo: podkarpackie

Post autor: voti »

Kupuj Z6 albo continental road attack !!
Czerwony potwór
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

a może ktoś coś powiedzieć na temat metzelera Z4 :?: kupiłem ale słyszałem że to zły wybór i chciałbym troszke potwierdzeni/obalenia tej opinii, bo jak narazie to latałem troszke po necie i doszukałem się info, iż jest to jednak dobra oponka, ale to ze stron www, a jak w praktyce to wygląda, ktoś stosował, jest co porównywać z dunlopen sportmax D208 :?: (dunlopy miałem do tej pory)
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
Piotrusgsx

Post autor: Piotrusgsx »

Uuuu, ale kotleta odgrzałeś :wink:

Z4 ma opinię "drewnianej" - ostatnio był u nas klient SV'ką który na oryginalnych Z4'ach zrobił ponad 22 tys km i tył miał jeszcze 2-3mm bieżnika na środku :shock:
voti
BS Brother
BS Brother
Województwo: podkarpackie

Post autor: voti »

meyer2 pisze:a może ktoś coś powiedzieć na temat metzelera Z4 :?: kupiłem ale słyszałem że to zły wybór i chciałbym troszke potwierdzeni/obalenia tej opinii, bo jak narazie to latałem troszke po necie i doszukałem się info, iż jest to jednak dobra oponka, ale to ze stron www, a jak w praktyce to wygląda, ktoś stosował, jest co porównywać z dunlopen sportmax D208 :?: (dunlopy miałem do tej pory)
Ja mam założone nowe z4 i jak narazie nie miałem żadnych problemów na moim B6 nawet przy dużym składaniu sie w winkle, przy hamowaniu trzymają się bardz dobrze, nie nażekam.
Czerwony potwór
prymek

Post autor: prymek »

Rzeczywisce fakt troche km mozna na Z4 nakrecic!
Dobrze zachowuja sie w deszczu-jazda w koleinach ze stojaca woda nie stanowi problemu - juz 2 komplet ujezdzam!
Choc nie uniknalem na nich gleby na poczatku tego sezonu-uslizg przedniego kola (ale byl piasek po zimie-wiec ciezko powiedziec czy np. pilot sport by mnie od tego uchronil)
pzdr
prymek
MotoChristo

Post autor: MotoChristo »

W "Motocyklu" z lata 2004 w teście opon turystyczno-sportowych Metzeler Z6 zajął 1 miejsce w jeździe na zakrętach i 2 (razem z Michelinami Pilot Road a za Continentalami Road Attack) w jeździe na mokrej nawierzchni. Jako wadę okreslono szybkie zużycie oponu. Tego lata tez był robiony test i Z6 chyba znowu wygrał (ale nie pamiętam dokładnie)
PAWLIK

Post autor: PAWLIK »

Ja mam Z6 ale niestety nie śmigałem jeszcze na nich bo moto dopiero sprowadzone z niemiec. Wiem tyle co ze wspomnianych wyżej testów w prasie motocyklowej. Bardzo podobne o zbliżonej charakterystyce są oponki Pirelli Diablo Strada. Jak wiadomo Metzeler i Pirelli to jedno :D
ODPOWIEDZ