Kiepskie paliwo czy co ?!

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Alucard

Kiepskie paliwo czy co ?!

Post autor: Alucard »

Przed chwila zatankowalem na orlenie do pełna 3/4 baku i po przejechaniu ok 1km od stacji zaczely tak jakby grac zawory :| najdziwniejsze to ze regulacja byla niespełna ok 800km temu przed tankowaniem bylo cichutko nalałem tak jak zawsze PB 95
PINIO
BS Brother
BS Brother
Województwo: -

Post autor: PINIO »

hej hej
Miałem to samo.
Na orlenie zatankowałem do pełna i co chwila się dławił, gasł na biegu jałowym, nie palił,,klekotał. Dopiero dwa tankowanie po tym (już nie orlen ;-)) jeżdzi normalnie. Maja tam syf i wodę leja do paliwa.

pozdrawiam
kuchar
The Real One
The Real One
Województwo: mazowieckie
Otrzymane Polubienia: 1

Post autor: kuchar »

alucard ale wiesz kto ci regulowal :) ja tankowalem zawsze na orlenie na jagielonskiej i bylo ok :)
pierwsza SUZI :) czerwona GS 500 E
a obecnie srebrna SV 650 S :D
Alucard

Ehhh jutro zleje paliwo z baku i zobaczymy , a co do regulacji to masz racje na pal ! na pal !
voti
BS Brother
BS Brother
Województwo: podkarpackie

Post autor: voti »

tankuje teraz na shellu i moto działa dużo ładniej niż na orlenie albo bp
Czerwony potwór
pirat!

Post autor: pirat! »

voti pisze:tankuje teraz na shellu i moto działa dużo ładniej niż na orlenie albo bp
zatankowalem na shellu wlasnie pare litrow vpower racing :)
no to jest fajne paliwo :) - ale za neifajna cene :(
voti
BS Brother
BS Brother
Województwo: podkarpackie

Post autor: voti »

pirat ja tankuje zwykłą 95 na shellu
Czerwony potwór
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

Sorki za offa , ale naprawde odczuwacie roznice na V-power? dla mnie jest tak znikoma ze nie ma sensu przy tej cenie.
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

dla mnie Vpower to tylko kwestia przekonania, jak sie nastawisz , że moto będzie mocniejsze po tym paliwie to będzie, potęga umysłu :D dlatego zawsze tankuje Pb95 i nie kombinuje z innymi :P
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
Pushkin
Moderator
Moderator
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 10

Post autor: Pushkin »

A mi się wydaje, że V-Power to po prostu paliwo takie, jaka powinna być czysta, niechrzczona i nieoszukana 98. Pamiętam jak Nicon przywiózł moto z Niemiec i miał w nim 3/4 baku paliwka - było super. Zatankowaliśmy nasze (Orlen :( ) i też klapa - moto aż zapłakało. Cóż - POLSKA.

Pozdr.
Pushkin
Życie jest piękne, gdy żyć się umie, a człowiek swoje moto rozumie.
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241
pirat!

Post autor: pirat! »

roznica minimalna na racing jest. ale zeby za to placic taka roznie? NIE
tylko raz zatankowalem z ciekawosci.

normlanie tankuje 98, na 95 juz mi pare razy jeczal.
Pit

Post autor: Pit »

Ja rowniez polecam Shell, jezdze na paliwie Shell Optimax 98 (czyli pewnie odpowiednik V-power w Polsce) i naprawde czuje roznice, zwlaszcza po kilku tankowaniach Optimaxa 'pod rzad' (czasami niestety musze zatankowac inne, bo lece na rezerwie). Roznica w cenie jest tu niewielka (98 kosztuje 93-96p, Optimax 99-103p) i zwraca mi sie na mniejszym spalaniu :wink:
Alucard

Ale jakby to powiedziec my jestesmy tu a Ty tam :)
Jaro_G

Post autor: Jaro_G »

To może ja troszkę naświetlę sytuacje Shella w Polsce (kolega tam pracuje). Otóź wszystkie paliwa Shella w naszym kraju sa paliwami z PKN Orlen. Jedynie V-Power Racing jest importowane - stąd też jego cena. Standardowy V-power jest to po prostu Orlenowska 95 z domieszkami dokonywanymi w naftobazach Orlenowskich w Polsce. Jeżeli juz odczuwacie jakieś pozytywne róźnice to na
"Racingu" owszem bo to prawdziwe zachodnie paliwko :wink:
dpif

Post autor: dpif »

ja tankuje jaką jest ale co kilka tankowań staram się zatankowac ze 2 -3 razy V power . I jest róznica .
ODPOWIEDZ