jak postawić motor na centralną podstawkę ?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

shoti

jak postawić motor na centralną podstawkę ?

Post autor: shoti »

problem jak w temacie, od kilku dni się męcze i jeszcze mi się nie udało. szarpię za kierownicę, dzwigam za zadupek, naciskam na centralną aż sie ten pedał wygina i wszystko na nic. Jest na to jakiś patenet? wiem ,że sie da to zrobić w jedną osobę tylko jak?
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witam !!
Stopkę naciśnij nogą od strony motocykla. Chwyć za kierę i tył. Pociągnij go na siebie podpierajac go biodrem. Jak sie już przechyli na Ciebie - wtedy do tyłu :)
Pamietaj o wlaściwej nodze. Pozdrawiam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
rookie

Post autor: rookie »

skrec kierownice w strone po ktorej stoisz
zlap druga reka pasek na siodle (jesli masz)
poloz centralke na ziemi i zaprzyj ja noga
szarpnij, ale z glowa nie tylko miesniami motorem do tylu .
powinno byc OK...
ja tak robilem na kursie i dawalem rade

mam nadzieje, ze nie skopalem opisu...
najwyzej Siosrty i Bracia mnie skoryguja

rookie
Pushkin
Moderator
Moderator
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 10

Post autor: Pushkin »

Moja dobra rada (a wiem co mówię, bo mam dosyć cięzkie moto - oba powyżej 230 kg :) ): stań (ewentualnie przenieś ciężar) na dźwigience do otwierania centralki z jednoczesnym pociągnięciem moto do tyłu - ot cała filozofia, do której też musiałem sam dojść. Moto powinno samo wskakiwać na centralkę.

Pozdr.
Pushkin
Życie jest piękne, gdy żyć się umie, a człowiek swoje moto rozumie.
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241
hikor

Post autor: hikor »

Ja może zaproponuję aby podczas stawiania na centralkę nie ciągnąć motocykla do tyłu lecz w górę (przy zadupku zwykle jest uchwyt dla pasażera - znakomicie się do tego nadaje). Oczywiście cały ciężar ciała na "pedał" centralki (prawa noga). Nie ma bata. Musi sam wskoczyć.
Pozdrawiam.
hikor
cosmo

Post autor: cosmo »

hehe, technika trzeba :)

ja sam moze nie jestem jakis ogromny itp i mialem ten sam dylemat z moja ciezka gsx750F ...to jest ciezar, na poczatku to z kims zawsze stawialem...ale spytalem innego usera podobnego bika i powiedzial...stajesz na stopce, lapiesz za dupe, tzn lapiesz za bok z tylu i jednoczesnie ciagniesz za kiere....teraz to za kazdym razem daje rade postawic ciezar 231 ...a malo to nie jest :)
Yaro

Post autor: Yaro »

No nikt sie jeszcze nie nauczył tanczyc czytając książkę :D wiec wez przy kazdej okazji jakiegos kolesia i niech pokaże jak on to robi. Wszyscy tu napisali jak to robią ze swoją maszyną i w zasadzie wszystko jest ok. Ja tez podobnie stawiam >> noga na podstawke cisnie w dół, łapa ciagnie zadupek DO GÓRY, druga za kiere lekko do góry i tyłu i samo sie wstawia. cwiczyc, cwiczyc, czwiczyc >>> przepuklina :D :D :D :D pozdro Yaro
PINIO
BS Brother
BS Brother
Województwo: -

Post autor: PINIO »

Hej
wszystkie podpowiedzi w jedną ida stronę.
Jak nie poćwiczysz to nie da rady, a i bąka nie puść :oops:
Poprośc kogoś żeby na żywo tobie pokazał. Ja się szarpałem ze 2 miechy , po czym kumpek w klapkach moja gsx-f postawił.
Jak postawisz na centralu to daj cynka.

powodzenia!!!!!! :D
Kaja-i-Tomi

Post autor: Kaja-i-Tomi »

Jeżeli jesteś w dalszym ciągu chętny do nauki, to daj cynk. Raciborzanie pomogą Ci w nauce.

Kaja
shoti

Post autor: shoti »

zwycięstwooooo !!!!!!!!!!!!!

teraz to nawet ja w klapkach postawie...żeczywiście trzeba ciągnąc na ukos do góry i nie szrpać sie zgiety nad kierownicą (miałem złe przyswyczajenia z MZtki :P )
Antoni
Śmigająca po niebiańskich trasach
Województwo: mazowieckie

Post autor: Antoni »

Gratulacje!
pozdrawiam,
Antoni
GSX-R 1000 K5
PINIO
BS Brother
BS Brother
Województwo: -

Post autor: PINIO »

LUX
Wiedziałem że się uda.
powodzienia i szerokiej.......
freex

hehe

Post autor: freex »

a ja VX800 ciagne go gory za mocowanie podstawki dla pasazera i noga wciskam centralna podstawke. mimo ze wazy 240kg a ja nie jestem duzej postury to nie mam zadnych problemow :))

pozdr.
Rent

Post autor: Rent »

Ja naszczęście nie mam z tym problemów w mojej SV650S.....hehe:lol: :lol:
Loser

Post autor: Loser »

Nie na pale - jak napisali inni...
Ja napieram noga na podstawke i ciagne do tylu. Na trawie to zaden problem, na twardym asfalcie tez, o ile nie jest pod gorke. Wiec jezeli stawiacie - albo na plaskim, albo z gorki!
ODPOWIEDZ