Jakie tarcze do Bandita ?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

artuross

Jakie tarcze do Bandita ?

Post autor: artuross »

Kupilem Bandita 650 - 2005 r . po lekkiej glebie .
Mam problem z przednimi tarczami - mianowicie jakis paproch chyba staral sie wyprostowac i maja straszny luz na tulejkach (jak jade po kocich lbach to wali jak by sie mail moto rozleciec )

Nowe oryginalne Suzuki koszt 1100 zł / szt
Nowe Lucas - 800 zł / szt

Jakie kupic czy orginal czy Lucas ??

No i dla pewnosci czy tarcze powinny czy tez nie powinny miec luzu na tulejkach laczacych ??

Prosze o pilna odpowiedz kogos kto sie zna.
Pozdrawiam Artur
Bolo
BS Brother
BS Brother
Województwo: opolskie

Post autor: Bolo »

witaj delikatny luz powinny mieć, ale delikatny, co do tarcz weź lepiej pojedź do niemcowni i kup se tam o wiele taniej.pozdrawiam
gg 2883934
Bandit 650s+Leo Vince SBK Evolution II sprzedany, CZARNA PADLINA :)sprzedana ciekawe co teraz ...
BMX, Over the Top, Merida Crossway 100 D...:) Pozdrawiam
artuross

w sumie do niemcowni mam 2 kilometry:P
Chyba sprawdze jak tam to wyglada cenowo.
Luz delikatny:/ tarcza lata jak szalona na boki i nie tylko , brzeczy trzeszcy az wstyd jechac:D

Dzieki za odpowiedz
figer
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: figer »

Masz plywajace tarcze wiec luz moze byc. W Suzuki taki duzy luz jest zadko spotykany, ale w niektorych wloszkach tez brzeczy. Jak tarcze nie bija przy hamowaniu i nie zdradzaja oznak, ze chca spasc, to mozesz tak jezdzic jak nie masz kasy na wymiane.
ObrazekObrazek
artuross

Z prawej strony luz jest tak wielki ze odchodzi jakies 1,5 cm do srodka i na zewnatrz :/ Troche sie boje ze ktorego pieknego dzionka postanowi wypasc z tulejek :/

Znalazlem tansze zamienniki po 400 zl /szt firmy EBC - zamowilem .

Dzieki Pozdro :)
lukaszny

Post autor: lukaszny »

O EBC slyszalem niemile opinie - podobno hamulce traca potwornie na skutecznosci. Ale z ciekawoscia bede czekal na Twoja opinie.

Luzy na nitach tarcz to przypadek wielu modeli Suzuki. U mnie tez sa luzy, ale na szczescie nie tak tragiczne jak u Ciebie. Nie slychac ich specjalnie w czasie jazdy wiec mam nadzieje, ze jeszcze troche wytrzymaja.
artuross

lukaszny pisze:O EBC slyszalem niemile opinie - podobno hamulce traca potwornie na skutecznosci. Ale z ciekawoscia bede czekal na Twoja opinie.

Luzy na nitach tarcz to przypadek wielu modeli Suzuki. U mnie tez sa luzy, ale na szczescie nie tak tragiczne jak u Ciebie. Nie slychac ich specjalnie w czasie jazdy wiec mam nadzieje, ze jeszcze troche wytrzymaja.
No to mnie pocieszyles:D ale to jak mowia "Chytry 2 raazy traci" moze tym razem sie nie sprawdzi:P

Pozdro
Loser

Post autor: Loser »

Mam heble EBC w puszce - nie narzekam. Skutecznosc lepiej niz dobra. Mysle wiec, ze i w przypadku moto bedzie podobnie...
ODPOWIEDZ