Optymalna prędkość Savage
Optymalna prędkość Savage
Cze :cheers: Wiadomo, że Dzikus to nie wyścigówka, słyszałem tez opinię że kierowcy dzikich to zawalidrogi ( :sex: tych co tak twierdzą :twisted: ) Jednak chciałbym zobaczyć opinie z jaką prędkością jeździcie na Savage najchętniej, z jaką mniej chętnie, i z jaką nie chętnie :? Też wiadomo solo inaczej, w stadzie inaczej. Pozdr wszystkim
-
- BS Brother
- Województwo: -
No Kolego!! Pruderyjny to może nie jestem ale szacunek dla Braci się należy... Chyba nie bardzo na miejscu było to: " :sex: " ??
A co do meritum, każdy jeździ inaczej. Jeśli ktoś napisze, że śmiga najczęściej 60 km/h to nie sądzę, żebyś i Ty tak jeździł.
Jedynie jazda w grupie zobowiązuje do utrzymywania umówionej prędkości.
Pozdrawiam
A co do meritum, każdy jeździ inaczej. Jeśli ktoś napisze, że śmiga najczęściej 60 km/h to nie sądzę, żebyś i Ty tak jeździł.
Jedynie jazda w grupie zobowiązuje do utrzymywania umówionej prędkości.
Pozdrawiam
Kiedyś GSX-R600 K6, teraz Duże enduro i szybki turystyk (do sprzedania)
kom. 510-607-647
kom. 510-607-647
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
Krycha troszkę po bandzie zaczynasz jechać :beat2:
co do prędkości na Savage to ja osobiście uwielbiałem prędkość od 50 - 80, oczywiście wszystko na najwyższym biegu, a jak trzeba było to i 120 się jeździło, ale to już do przyjemności nei należało i szkoda :moto:
teraz na Intruzie jeżdżę podobnie, po mieście i na krótkie wycieczkowe trasy po wioskach prędkość do 70, a na trasie 100 wzwyż, tzn do 130 bo dalej to walka z wiatrakami
co do prędkości na Savage to ja osobiście uwielbiałem prędkość od 50 - 80, oczywiście wszystko na najwyższym biegu, a jak trzeba było to i 120 się jeździło, ale to już do przyjemności nei należało i szkoda :moto:
teraz na Intruzie jeżdżę podobnie, po mieście i na krótkie wycieczkowe trasy po wioskach prędkość do 70, a na trasie 100 wzwyż, tzn do 130 bo dalej to walka z wiatrakami
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
501-749-941
Witam
Mam czterobiegowego Savage z 1989 roku (bez szyby). Najlepiej mi się jeździ tak około 80 - 90 km/h. Jeszcze nie wieje i nie trzęsie za bardzo. Czysta przyjemność. W grupie zależy z kim się jedzie: z zabytkami typu rusek z koszem albo junaczek trzeba jechać 60 - 80 km/h. Wtedy rzadko wrzucam najwyższy bieg :? , a z "większymi" kolegami trzeba czasem polecieć 120 - 130 km/h, ale i z tym motorek daje sobie świetnie radę, z tym, że nie jest to już jazda komfortowa (jednak czasem przydałaby się szyba).
Ostatnio nabyłem Volusię i muszę stwierdzić, że komfort mi się zdecydowanie poprawił...
Pozdrawiam,
Rysio
Mam czterobiegowego Savage z 1989 roku (bez szyby). Najlepiej mi się jeździ tak około 80 - 90 km/h. Jeszcze nie wieje i nie trzęsie za bardzo. Czysta przyjemność. W grupie zależy z kim się jedzie: z zabytkami typu rusek z koszem albo junaczek trzeba jechać 60 - 80 km/h. Wtedy rzadko wrzucam najwyższy bieg :? , a z "większymi" kolegami trzeba czasem polecieć 120 - 130 km/h, ale i z tym motorek daje sobie świetnie radę, z tym, że nie jest to już jazda komfortowa (jednak czasem przydałaby się szyba).
Ostatnio nabyłem Volusię i muszę stwierdzić, że komfort mi się zdecydowanie poprawił...
Pozdrawiam,
Rysio
nie chciałem nikogo urazić tymi dwiema kuleczkami i nie odnosiło się to nikogo z braci. Znam po prostu osobiście kilku gości, którzy starają się narzucać innym swoje zdanie, jeśli jest ono odmienne od ich poglądu. Nie znoszę czegoś takiego i sam staram się tego nie robić.. Miałem na myśli raczej tych gości .Przepraszam, że uraziłem niektórych
...jeszcze raz w celu dokładniejszego wyjaśnienia mojej wulgarnej postawy:
Savage to moja trzecia maszyna. Jeździ mi się nim super. Jeśli ktoś jeździ ścigaczem 200km/h i to kocha - SZACUNEK! Jeśli ktoś jest fanatykiem skuterów i śmiga 50km/h - SZACUNEK! Nie lubię kolesi, którzy jeżdżą czymś tam i jeśli ktoś jeździ czymś innym to patrzą na gościa z pogardą. Oto mi chodziło i jeszcze raz przepraszam wszystkich, których "kuleczkami" uraziłem. Pozdr
Savage to moja trzecia maszyna. Jeździ mi się nim super. Jeśli ktoś jeździ ścigaczem 200km/h i to kocha - SZACUNEK! Jeśli ktoś jest fanatykiem skuterów i śmiga 50km/h - SZACUNEK! Nie lubię kolesi, którzy jeżdżą czymś tam i jeśli ktoś jeździ czymś innym to patrzą na gościa z pogardą. Oto mi chodziło i jeszcze raz przepraszam wszystkich, których "kuleczkami" uraziłem. Pozdr
Myślę, że na dzikusach każdy jeździ z podobną prędkością, wygodnie do 90-100 km/h a powyżej 100-110 km/h niewygodnie Sprawa prosta.
Ja osobiście preferuję prędkość 80 km/h, wygodna jazda a i przy okazji jeszcze ładny odgłos z tłumika (mam orginalny tłumik, coś tam poprzewiercany). Przy około 100km/h melodia z tłumika nie dla mnie
Ja osobiście preferuję prędkość 80 km/h, wygodna jazda a i przy okazji jeszcze ładny odgłos z tłumika (mam orginalny tłumik, coś tam poprzewiercany). Przy około 100km/h melodia z tłumika nie dla mnie
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Ja osobiscie preferuje cos miedzy 70/80-110. Ostatnio musialam Savazke troche pomeczyc, bo mi chopaki narzucili tempo prawie 140 na jednym z niezbyt dlugich odcinkow i powiem szczerze, ze nie nalezalo to do przyjemnosci Potem patrzyli sie i dziwili, ze Savazka tyle pojechala ;P
Osama, jechales na ostatnim biegu przy 50km/h??
Osama, jechales na ostatnim biegu przy 50km/h??
LS 650'93 > SV 650s'06 > chwilowy urlop motocyklowy
josss@gazeta.pl
josss@gazeta.pl
-
- BS Brother
bez problemu , mój dzikus miał 4 biegi, więc mogłem spokojnie na 4 biegu jechać od 40km/h, a normalnie odkręcać już od 50km/h
teraz na intruzie też na 5 biegu potrafię delikatnie od 40 jechać, a od 45 normalnie odkręcać mogę
teraz na intruzie też na 5 biegu potrafię delikatnie od 40 jechać, a od 45 normalnie odkręcać mogę
\m/-_-\m/
501-749-941
501-749-941
:shock: ..na 5-ce od 45 ...strasznie elastyczny silnik ma "Intruder". Wiem, że to "V" o dużym skoku, ale normalnie zszokowany jestem :shock: Pozdrosama pisze:bez problemu , mój dzikus miał 4 biegi, więc mogłem spokojnie na 4 biegu jechać od 40km/h, a normalnie odkręcać już od 50km/h
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 5
święte słowa figer, 80-90 to przyjemne dla głowy, brzucha ale przede wszystkim dla ucha (hehe ale rym mi wyszedł)figer pisze:qgel jak namawia nas do posmigania to zawsze pisze o 90 km/h :lol:
Pewnie dla tego biedactwo jezdzi samotnie
a co do samotności to nie do końca tak, bo z Pepe bardzo dobrze mi się śmiga a i z paroma innymi braćmi robiłem dłuższe trasy i nie pozasypiali :lol:
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
-
- BS Brother
Qqel, jadąc za Savage nie można zasnąć. szczególnie z moim wydechem :twisted:
\m/-_-\m/
501-749-941
501-749-941