Pytanie - ktokolwiek wie, ktokolwiek slyszal?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Ewik
Naciagacz Łańcucha
Województwo: małopolskie
Kontakt:

Pytanie - ktokolwiek wie, ktokolwiek slyszal?

Post autor: Ewik »

Witam, znajoma znajomego szuka GS'a, znalazla takiego:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M315271

Czy ktos z Was wie cos na jego temat?

Bede wdzieczna za pomoc.

Ewa
Alucard

Post autor: Alucard »

Niewiem jak dla innych ale według mnie to nie jest oryginalne lakierowanie :shock:
legion

Post autor: legion »

no przede wszystkim pytasz chyba nie w tym dziale . proponuje zapytac kogos z tamtych stron lub jeszcze lepiej niech ktorys z braci podleci i obejrzy moto. a tak na marginesie to zgadzam sie z Alucardem> moto bylo malowane ( cos mi sie zdaje ze nie ma w ofercie gs -a koloru czarna perla , ale moge sie mylic) ponizej masz podobne suzuki
http://www.allegro.pl/item139863335_suz ... s500_.html
a tu jeszcze mlodsze i tansze moto
http://www.allegro.pl/item139390337_suz ... 400zl.html
teraz sprzety beda coraz tansze wiec radze znajomej znajomego poczekac - poszukac
Ward

Post autor: Ward »

Zawsze wydawoalo mi sie, ze silniki w GSach wyprodukowane od 96r w gore byly srebrme, a ten jest czarny... :?

Moze pierwsza rejerstracja byla w 96 ale wydaje mi sie ze z tasmy zjechal rok wczesniej
mikiet

Post autor: mikiet »

Czesc,
jak dla mnie to sprzet jest w dobrym stanie, tzn niezle wyglada na zdjeciu.
Jesli chodzi o kolor to moze byl on oferowany w rocznikach 96-98, http://gstwin.com/gs_colors.htm
jesli chodzi o kolor silnika to malowane byly na srebrny od 98 roku.
Pozdrawiam

mikiet@wp.pl
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Post autor: bohas »

Jedyne co mogę powiedzieć na temat tego motoru to na 99 % motorek pochodzi z Tarnowskich Gór od gościa który sprowadza tylko i wyłącznie GS z niemiec. Już widziałem kiedyś tą sztukę na otomoto i nawet sie przymierzałem do niej. To było w kwietniu, wiec chyba ktoś to kupił z Bielska, pojezdził i teraz sprzedaje.
fredi

Post autor: fredi »

mikiet pisze: jesli chodzi o kolor silnika to malowane byly na srebrny od 98 roku.
Pozdrawiam
GS-y miały malowane silniki na kolor srebrny od 1997 r. - Musicie jeszcze troszkę postudiować na temat GS-ów. :twisted: Według mnie moto o które jest zapytanie ma oryginalny schemat malowania na rok 1996. Czy było malowane? - trudno stwierdzić bez osobistych oględzin, ale schemat i kolor jak najbardziej pasują.
Pozdrawiam
kulawy

Post autor: kulawy »

bohas pisze:Jedyne co mogę powiedzieć na temat tego motoru to na 99 % motorek pochodzi z Tarnowskich Gór od gościa który sprowadza tylko i wyłącznie GS z niemiec. Już widziałem kiedyś tą sztukę na otomoto i nawet sie przymierzałem do niej. To było w kwietniu, wiec chyba ktoś to kupił z Bielska, pojezdził i teraz sprzedaje.
tez wydaje mi sie ze moto pochodzi od kolesia z Tarnowskich Gór. Kupowalem u niego swojego GS i wydaje mi sie ze foty są zrobione przed jego chatą ale nie jestem pewny. Coz do GS nie mam zastrzeżen, tylko pojawily sie stuki w silnkiku o czym pisze w ON road.
jaras

Post autor: jaras »

Prosze prosze i nawet w linku znalazl sie moj byly GS,chodzi mo o tego za 5,5 tys z Pily.Wiem ze to daleko ale jest on naprawde godny polecenia,tak szczerze mowiac to nie ma sie do czego doczepic.Nawet wszelkiego rodzaju sruby nigdy nie byly ruszane.jakby co sluze pomoca i info o historii tego moto
fredi

jaras pisze:Prosze prosze i nawet w linku znalazl sie moj byly GS,chodzi mo o tego za 5,5 tys z Pily.Wiem ze to daleko ale jest on naprawde godny polecenia,tak szczerze mowiac to nie ma sie do czego doczepic.Nawet wszelkiego rodzaju sruby nigdy nie byly ruszane.jakby co sluze pomoca i info o historii tego moto
Nie ma się może czego doczepic oprócz nieorginalnego malowania czyli w przeszłości miał jakąś przygodę.
jaras

Post autor: jaras »

Ok,malowany pewnie byl,ale kolor jako odcien jest oryginalny.Nie jest to juz moj motor ale nikogo na mine bym nie pchal,a wiem ze moto jest naprawde super.I to nie tylko moja opinia.
Ewik
Naciagacz Łańcucha
Województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Ewik »

DZIEKUJE BARDZO ZA POMOC!!!!
Jestescie niezawodni
Ewa
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

mikiet pisze:Czesc,
jesli chodzi o kolor silnika to malowane byly na srebrny od 98 roku.
mój był z 97 i był srebrny, właśnie od 97 były srebrne i od chyba tez tego rocznika (mozliwe tez że od 96 były felgi w kolorze stalowym), poza tym rama w zadnym roczniku nie była takiego koloru jak na tych fotkach, zawsze była srebrna (zobaczcie na wachacz... srebrny a rama stalowa) i z detali to jeszcze widze, że podnóżki pasażera są od kierowcy, a nie takie jak powinny być :) no i nie ma tego plastiku poniżej przedniego błotnika .. tak dla wiadomości :wink: oraz brak końcówek kierownicy :D
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
fredi

meyer2 pisze: poza tym rama w zadnym roczniku nie była takiego koloru jak na tych fotkach, zawsze była srebrna (zobaczcie na wachacz... srebrny a rama stalowa)
Akurat tu nie masz racji. Tylko w roczniku 1996 rama była malowana wlasnie na ten kolor (stalowy) a wachacz był w kolorze srebrnym. Wiec nie ma tu żadnego przekrętu.
meyer2 pisze: z detali to jeszcze widze, że podnóżki pasażera są od kierowcy, a nie takie jak powinny być :) no i nie ma tego plastiku poniżej przedniego błotnika ..tak dla wiadomości :wink: oraz brak końcówek kierownicy :D
W GS-ie podnózki pasażera i kierowcy sa takie same (z resztą ja nie wiem jak ty cokolwiek zobaczyłes na tych małych zdjeciach), plastik poniżej przedniego błotnika możesz sobie podarować (takie coś jest wymagane tylko w Niemczech a w dodatku brzydko to wygląda, a końcówki kierownicy to detal który można dostać za 30 zł wiec nie warto sobie tym zawracać głowy (należy zwrócić uwagę również na to że zamontowane są podgrzewane manetki i być może coś z nimi kolidowało co uniemożliwyło założenie starych końcówek kierownicy).
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

widzisz fredi tylko, że na detalach się zbija najbardziej cene, ja jak kupowałem mojego GS'a to nawet zbijałem cene na nieoryginalnych śrubach w plastikach tzn. nie były to imbusowe tylko zwykłe sześciokątne, tak więc jak widzisz kupowanie,a raczej zbijanie ceny to sztuka :wink:

co do ramy i wahacza... to bardzo dziwne bo wsyztskie inne były malowane całe na srebrno i nagle w jednym roczniku pomalowali inaczej :?: ale mozliwe, że masz racje

a jeśli już mowisz o tym kawałku plastikowego przedniego błotnika to nie będzie to za bardzo widać, bo przecież lakier jest czarny, a czy to ładnie wygląda czy nie to chyba jednak ważniejsze jest to, aby nie waliło tak syfem za bardzo po silniku, po to to jest :) poza tym w Niemczech też jest wymagane aby opony nie były starsze niż ileś tam lat, a jednak założyłbyś w Polsce oponkę starszą niż 5 lat, a przecież nie ma zakazu prawda :?: (znaczna-rozsądniejsza-część nas by tego w życiu nie zrobiła)

P.S. GS'a i obecnego sprzęta kupowałem właśnie z ogłoszeń w OtoMoto, także jestem wprawiony w tych malutkich fotkach :)
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
ODPOWIEDZ