Dlaczego tanieją

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

voti
BS Brother
BS Brother
Województwo: podkarpackie

Dlaczego tanieją

Post autor: voti »

NA allegro pojawiają się suzukik gsr 600 z roku 2006 4000 km przebiegu sprowadzone bezwypadkowe podobno po ok 17tyś zł

Czemu tak gsr-y tracą duża na wartości??

Jak tak dalej pójdzie będą kosztować "grosze" :)
Czerwony potwór
Mateusz78

Post autor: Mateusz78 »

Bo idzie zima. I wszystko da sie wcisnac, bo nikt po sniegu nie poleci 300km/h :) pozatym coraz wiecej ludzi sprowadza zarobkowo motocykle i to ma odzwierciedlenie w urealnieniu sie cen.
Loser

Post autor: Loser »

Mateusz78 pisze:Bo idzie zima. I wszystko da sie wcisnac, bo nikt po sniegu nie poleci 300km/h :) pozatym coraz wiecej ludzi sprowadza zarobkowo motocykle i to ma odzwierciedlenie w urealnieniu sie cen.
Przesadzasz...
Po zimie motor ma juz rok wiecej, wiec coraz trudniej o korzystna sprzedaz, warto wiec pogonic przed zima. Poza tym kwestia skladowania - nie kazdy ma garaz, a sprzet pod churka, czy u kolegi nie zawsze przejdzie. No i oczywiscie kazdy ma pod koniec sezonu wrazenie, ze motor stal sie dziwnie wolny... Na wiosne bedzie, ze znow jest szybki :)
Jezeli ktos choc troche zna sie na motorach, kupi dobrze, niezaleznie od tego, czy lato, czy zima. Zreszta polemizowalbym, czy zima latwiej wcisnac. Jezeli sa problemy z aku, swiecami i innymi pierdolami, taki motor najprawdopodobniej nie odpali na mrozie...
trenner

Post autor: trenner »

Chyba trzeba się już z tym pogodzić że z roku na rok używane sprzęty są coraz tańsze,na nowe salony dają duże rabaty(np.Y..R6 w salonie po roku jest taniej o 10tys.),a sprowadzone muszą być jeszcze tańsze,tylko to określenie'' BEZWYPADKOWY'' troche mi nie pasuje mi do motoru sprowadzonego przez handlarza...
blade

Post autor: blade »

Wez pod uwage fakt, ze to po 17000 na allegro sa uszkodzone, jeden rozbity, drugi cos z kierą ma, czyli tez po jakims dzwonku... Bezwypadkowe egzemplarze sa po 25-29 tys. na allegro... Niestety za dobry motocykl trzeba dobrze zaplacic :/
LeonBandit

Post autor: LeonBandit »

bo to są suzuki,i tracą przez markę na wartości,
pozdrawiam i wesołych świąt
GWIZDEK

Post autor: GWIZDEK »

do leonbandit

dziwny ten Twój post
LeonBandit

niom,dziwny ale rzeczywiscie uzywane suzuki sa tansze niz motocykle innych marek w tej samej klasie,a panuje przekonanie - "chcesz mieć stuki-kup suzuki",jeśli nie umiesz sprzeta sprzedać za tyle za ile chcesz to musisz spóścić cene.
oczywiscie to nie jest regułą-np intrudery 1400 stoją wysoko,ale już porównaj cene gsxr600 z 99/00 do ceny r6 z tych lat.

pozdrawiam
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

LeonBandit pisze:bo to są suzuki,i tracą przez markę na wartości
LeonBandit pisze:"chcesz mieć stuki-kup suzuki",
Nawet jak na prowokację to pojechałeś za grubo.
Nie mam słów...........
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
LeonBandit

kurde,przez to że jestem posiadaczem suzuki to mam je zachwalac?jesli jechałem np fazerem i lepiej mi sie jechało to mam i tak mowic ze suzuki jest lepsze?
to nie zadna prowokacja,moj bandziorek spizuje sie dobrze i nie chce nikogo urazic,ale jezdze troche i wiem ze jest pare egzemplarzy suzuk ktore są uwazane za poprostu słabe.....

pozdrawiam i więcej luzu
voti
BS Brother
BS Brother
Województwo: podkarpackie

Post autor: voti »

To ja bym prosił o więcdej info jeśli kto ma dlaczego gsr jest "słaby", jakie ma niedociągnięcia?
Czerwony potwór
LeonBandit

nie chodziło mi tutaj o GSR akurat,tylko o odpowiedz na pytanie dlaczego tanieją.....
nie chodziło mi równierz tyle o nowe motocykle,które jakościowo są ok,ale o starsze egzemplarze przez które panuje takie przkonanie wśród wielu jak napisałem wcześniej....
a sam gsr uważam,ze ma złą charakterystyke silnika która mnie nie odpowiada (podobnie jak np nowy hornet, który ma moc przy najwyższych obrotach) - jest nie za bardzo elastyczny i trochę "plastikowy" - to moje odczucia - aha i kumplowi się silnik na gwarancjii rozciekł miedzy karterami :]
ant

Post autor: ant »

I moze jeszcze Powiesz Kolego, ze to gsx-ery :shock: :twisted: :P :P :?:
LeonBandit

hehe no cóż mam kumpla który w k4 1000 był zmuszony wymienić silnik bo mu panewy siadły ;)

p.s. albo mi się wydaje albo przez to co napisałem jestem zaraz za wroga uważan??
Pit

Post autor: Pit »

Jak pewnie zauwazyles Voti, GSR od samego poczatku jakos nie przypadl mi do gustu, czemu dalem wyraz w kilku postach. Bylem w ostatnia sobote w serwisie Suzuki i przy okazji zeszlo nam sie na temat GSR, spytalem jak idzie sprzedaz i ...okazuje sie ze slabo delikatnie mowiac. 'Oslabiony' silnk GSXRa jakos nie zdobyl rzeszy wielbicieli, nowy ksztalt baka i lamp nie 'powala'. No i cena :shock: W UK GSR kosztuje 'seryjnie 5.200f, podczas gdy SV650S masz za 4.500f, Bandit 650 za 4.300f a Bandita 1200 tylko 4900! Oczywiscie poszczegilnie dealerzy moga dac jeszcze lepsze ceny i obnizki rzedu 400-500f nikogo nie dziwia. Z drugiej strony do ceny GSRa wystarczy dolozyc 1000f i masz nowego GSXR-600! ... I dlatego wlasnie tanieja 8)
Zablokowany