luz na kierownicy suzuki gs 500e

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

148grzesiek

luz na kierownicy suzuki gs 500e

Post autor: 148grzesiek »

witam! mam pytanie odnosnie kierownicy gs500e 90r.mocowanie kierownicy jes przykrecone na gumach calosc sie rusza nie wiem jak to wyeliminowac wogule nie moge tego odkrecic morze mial ktas kiedys z tym problem pozdrowienia.
rysio

Post autor: rysio »

Jeśli jest na gumach, to może ma się ruszać, czyli amortyzować.
No chyba, że lata jakoś bardzo luźno...
148grzesiek

wlasnie nie wiem czy tak ma byc 3cm gora dul
misiuGS500

Post autor: misiuGS500 »

Witam,
No w mojej gs-ce też się troszke rusza ale max z 0,5cm. Wydaje mi się że gumy powinny amortyzować ale 3cm to raczej za duży luz, musisz sprawdzić pod kierownicą mocowanie może cos się poluźniło.
Pozdrawiam
148grzesiek

sruby mocujace sa mocno dokrecone prubowalem je odkrecic ale tak cieszko idzie ze boje sie ze sie urwia popsikam je czyms,morze jakos odkrece i zobacze co tam jes grane morze te gumy sa zabardzo wypracowane.
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Gumy już nie dały rady. Są do wymiany. Odkręcić musi się dać tylko trzeba troche siły:)
148grzesiek

dzieki za odpowiedzi zdemontowalem to i widac teraz ze gumy nadaja sie na smietnik zalatwie nowe i po problemie pozdrowienia dla wszystkich!!!
ODPOWIEDZ