Stuki w silniku gs 500 - ratunku.

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

bamsey

Stuki w silniku gs 500 - ratunku.

Post autor: bamsey »

Witam serdecznie. Mam problem z moją suzi gs 500. Przywiozłem ją z niemiec i wszystko było w porządku, jednak po przejechaniu kilkudziesięciu km coś zaczeło stukać w silniku. Na forum znalazłem linka do filmiku na googlach ( http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 8731769169 ), jednak brak jakichkolwiek propozycji, co to może być. W moim motocyklu jest identycznie. W tej chwili silnik jest rozebrany od dołu. Skrzynka wygląda ok, wał, panewki, wałek wyrównoważający też. Na górze również brak jakichkolwiek niepokojących objawów, wałki w dobrym stanie, krzywki świecą się jak nowe. Co to może być? Poradźcie proszę.
Pozdrawiam
Pepes

Post autor: Pepes »

Poszukaj bo to juz kiedyś było na forum
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Pepes - nie popisuj sie pamiecią tylko pomagaj.
A o stukaniu było tutaj:
http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... ight=#4554
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
kulawy

Post autor: kulawy »

Film, który znalazłeś na google to mojego autorstwa i mój GS. Nic na razie z tymi stukami nie robiłem, motorek czeka w kolejce do serwisu. Na tych stukach zrobiłem już jakiś 1000km i nadal stuka tak samo - morze Cie to pocieszy.
Pozdrawiam!
herbatnik

Post autor: herbatnik »

Suzuki- szumy i stuki???? Może i jest to śmieszne ale czy nie jest to "spalane detonacyjne????? tzn. nie jest zgrany zapłon z fazami rozrządu co objawia się na wolnych obr. tzn. silnik się tłucze. jego praca nie jest płynna (chyba dotyczy to też regulacji zaworow, łańcucha rozrządu, i gażników kończąc) :roll:
cyngiel

Post autor: cyngiel »

Tapir

Post autor: Tapir »

Ja oprócz cykania zaworów słyszę co jakiś czas takie głuche stuki na wolnych. Nie jest regularne- podejrzewam, że jakaś luźna część gdzieś się "obija" w silniku (tym bardziej, że ten stuk jest jakiś taki głuchy, a nie metaliczny).
Pepes

Post autor: Pepes »

Niema co gdybać. Musisz pojechać do dobrego mechanika od moto i niech to zobaczy, niewiedze innego rozwiązania.
ODPOWIEDZ