SV 650s - Zdechły konie
Moderator: bohas
-
- Moderator
- Województwo: zachodniopomorskie
SV 650s - Zdechły konie
Mam mały problem, albo duży jak kto woli. Mój SV po zimowym przestoju stracił moc wygląda to tak jakby został zdławiony.
Rozpędza sie tylko do 145 km/h no z górki to 155 km/h i to jest MAX. co się mogło stac???? Może ktoś miał taką sytację i może wie co mam zrobic.
Podczas zimowania troszke grzebałem pod zbiornikiem podczas montarzu alarmu, ale nie wydaje mi się żebym coś żle poskładał. Niewiem co mam z tym fantem zrobic
Pozdrawiam
Rozpędza sie tylko do 145 km/h no z górki to 155 km/h i to jest MAX. co się mogło stac???? Może ktoś miał taką sytację i może wie co mam zrobic.
Podczas zimowania troszke grzebałem pod zbiornikiem podczas montarzu alarmu, ale nie wydaje mi się żebym coś żle poskładał. Niewiem co mam z tym fantem zrobic
Pozdrawiam
Pozdrawiam Radek
H-CB1 ->SV 650sK3->GSR750 L01+Tytan Akrapek->GSR1200+Tytan Akrapek
601 795 498
BS - radoslaw.fut@futex.pl
B RH+
601 795 498
B RH+
Witam,
A śmigasz na paliwie, na którym zimowałeś sprzęta czy na świeżym?
Jak na starym, to może być przyczyną, bo benzyna się "starzeje", odparowują lekkie frakcje i po kilku miesiącach z pełnowartościowej zupy może pozostać już niewiele...
Jeśli nic nie namieszałeś w układzie zasilania i zapłonowym, to może być to.
Świeczki też przydałoby się zmienić na nowe, jeżeli nie zmieniałeś...
pozdrawiam!
Kisiel
A śmigasz na paliwie, na którym zimowałeś sprzęta czy na świeżym?
Jak na starym, to może być przyczyną, bo benzyna się "starzeje", odparowują lekkie frakcje i po kilku miesiącach z pełnowartościowej zupy może pozostać już niewiele...
Jeśli nic nie namieszałeś w układzie zasilania i zapłonowym, to może być to.
Świeczki też przydałoby się zmienić na nowe, jeżeli nie zmieniałeś...
pozdrawiam!
Kisiel
Proponuje przeczyścić cały układ paliwowy. Bardzo często portafią się z benzyny wytrącić osady asfaltowe i inne badziewia i zapychają co się da. Albo kupić preparat i dolać do benzynki, albo oddać do czyszczenia - gdzie to nie wiem.
albo Może coś z zapłonem, ale to by się objawiało na każdym biegu przy wysokich obrotach i spróbuj odłączyć alarm od aku.....
A jak być coś źle podłączył to raczej być nie pojechał.
albo Może coś z zapłonem, ale to by się objawiało na każdym biegu przy wysokich obrotach i spróbuj odłączyć alarm od aku.....
A jak być coś źle podłączył to raczej być nie pojechał.
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
[quote="Abe"] Albo kupić preparat i dolać do benzynki,
nie EKSPERYMENTUJ z płynami - płyn był ekxtra - w poprzednim moto (podobny objaw co u ciebie) rozpuścił wszystko w gaźniku, włącznie z uszczelkami :twisted:
nie EKSPERYMENTUJ z płynami - płyn był ekxtra - w poprzednim moto (podobny objaw co u ciebie) rozpuścił wszystko w gaźniku, włącznie z uszczelkami :twisted:
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
-
- Moderator
- Województwo: zachodniopomorskie
Brak mocy objawia się tym, że jade sobie na jedynce jest ok obroty 10 000 bez problemu. na dwójce tak samo 10 000 bez problemu, na 3 podobnie w tym czasie prędkośc rośnie ale tylko do 145 a jak z górki to 155 km/h. a na wyższych biegach prędkośc taka sama 145-155 a obroty spadaja.
moto nic nie szarpie na żadnym z biegów no chyba że jade za wolno na dwójce i chcę raptem przyspieszyc - ale to juz nie ma związku ze sprawą.
dzięki bracia za dotychczasową pomoc - sprawdzę wszystkie sugestie i napewno opiszę co to było.
pozdrawiam
radek
moto nic nie szarpie na żadnym z biegów no chyba że jade za wolno na dwójce i chcę raptem przyspieszyc - ale to juz nie ma związku ze sprawą.
dzięki bracia za dotychczasową pomoc - sprawdzę wszystkie sugestie i napewno opiszę co to było.
pozdrawiam
radek
Pozdrawiam Radek
601 795 498
B RH+
601 795 498
B RH+