Nie wiem czy temat we właściwym dziale- jeżeli nie to sorry
DL 1000 - odgłosy przy zmianie biegów
Moderator: bohas
DL 1000 - odgłosy przy zmianie biegów
Czy to typowa "uroda" dl - odgłos taki jak by nie wysprzęglić dobrze- nieprzyjemne zgrzyty przy zmianie biegów. ( nie chodzi o zapięcie pierwszego )
Ja co prawda może nie mam DL'ki, a nieco inny sprzęt. Jednak dźwięki przy zmianie biegów mam koło pały.
Przy wbijaniu jedynki (sprzęgło do samego końca wciśnięte- ustawione dobrze, bo hydrauliczne) głośne hrrrr-KLONK! , przy zmianie z jedynki na dwójkę podobnie, jeno trochę ciszej.
Przez 2000 kilosów, które zrobiłem od kupna skrzynia chodzi jak chodziła, a motocykl jeździ jak jeździł- takoż uważam, że nie masz czym się przejmować :twisted:
Przy wbijaniu jedynki (sprzęgło do samego końca wciśnięte- ustawione dobrze, bo hydrauliczne) głośne hrrrr-KLONK! , przy zmianie z jedynki na dwójkę podobnie, jeno trochę ciszej.
Przez 2000 kilosów, które zrobiłem od kupna skrzynia chodzi jak chodziła, a motocykl jeździ jak jeździł- takoż uważam, że nie masz czym się przejmować :twisted:
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
Ale ogólnie ujmując skrzynia biegów nie należy do wzorcowej
Te typy tak mają nie przejmuj się dbaj o dobry stan oleju i nawijaj ile się da
Te typy tak mają nie przejmuj się dbaj o dobry stan oleju i nawijaj ile się da
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile !
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------
V-Strom DL 650
-----------------------------
był VS 750 Intruder
602 256 613
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------
V-Strom DL 650
był VS 750 Intruder
602 256 613
luzik Brachu!
Moja DLowa skrzynka moze nie jest tak natarczywa ale czasem zgrzytnie, czasem nie wejdzie do konca. Unikaj zmian biegow przy wyzszych obrotach, przynajmniej przy udziale sprzegla. Generalnie jak ide ostro to sprzegla nie tykam, a skrzynia jak maselko...prawie :twisted: nic nie jest idealne. DLka, szczegolnie litrowa, ma humory i za to trzeba Ja lubic!!
Pozdro :spoko:
Moja DLowa skrzynka moze nie jest tak natarczywa ale czasem zgrzytnie, czasem nie wejdzie do konca. Unikaj zmian biegow przy wyzszych obrotach, przynajmniej przy udziale sprzegla. Generalnie jak ide ostro to sprzegla nie tykam, a skrzynia jak maselko...prawie :twisted: nic nie jest idealne. DLka, szczegolnie litrowa, ma humory i za to trzeba Ja lubic!!
Pozdro :spoko: