DL 1000 - stuki

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Brutus

DL 1000 - stuki

Post autor: Brutus »

Pozdrawiam MotoBraci i MotoSiostry!!!

Moj problem nie jest wielki (mam nadzieje!), wzbudza lekki jednak niepokoj. Ja wiem, ze Suzuki to trzaski i stuki...I bardzo je lubie, jednak co za duzo to nie zdrowo. Od niedawna coraz wyrazniej szlysze i czuje niezla grzechotke w serduchu stroma polaczona z diabelskimi jekami. Efekty maleja wyraznie po wcisnieciu sprzegla. Zdarza sie tez nie zadko solidne prychniecie, szczegolnie podczas lawirowania w korku, czasem skutkujace zgasnieciem silnika. Moto to K3 z namotanymi 16000. Czy to opetanie, czy tez slusznie podejrzewam lancuchy rozrzadu w spolce z zaworami? Dodam, ze jeden garnek lubi sobie na zimno pokopcic delikatnie.
adamo
BS Brother
BS Brother
Województwo: lubelskie
Otrzymane Polubienia: 1

Post autor: adamo »

Grzechot ustający po wciśnięciu sprzęgła to łożysko wyciskowe sprzęgła. Tym się nie przejmuj. Na zimno u mnie też jeden tłumink bardziej dymi, potem się uspokaja. A te prychnięcia? Sprawdź świece, być może synchronizację przepustnic. To takie moje rady, właściciela od 4 miesiecy :wink:
Był romecik, Jawy 350, MZ 251, GSX600f, DL 1000 V-Strom
jest AN 650
ODPOWIEDZ