GSF 600 - średnio rozgrzany nie trzyma obrotów.

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

rookie

GSF 600 - średnio rozgrzany nie trzyma obrotów.

Post autor: rookie »

Hej,

dzisiaj - a zdarzyło się to już po raz drugi - nie mogłem kontynuować jazdy moim sprzętem. miało być fajnie, wyjazd do Częstochowy. Chyba 16 motocykli w jankach, a tu du.....

Problem jest następujący:
Zauważyłem, że średnio rozgrzany moto nie trzymam obrotów. Łapie max. 1000 (zazwyczaj mniej) i pada. To jedna sprawa.
Druga gorsza....coś zaczęło zamulać. Dzisiaj np. wyjechałem z wszystkimi ze stacji, dodałem gazu i czułem jak motor nie idzie, obroty nie szły w górę. Na pierwszym czerwonym świetle zgasł totalnie. Nie mogłem go odpalić bez włączania ssania !!! Jak już na nim się uruchomił to chodził jak traktor i wchodził tak do 5 tys (niezależnie od biegu), przyspieszając w żółwim tempie. Gasł po wciśnięciu sprzęgła (podczas hamowania przed światłami).
Po przejechaniu tak 5-8 km (z powrotem do domu) wszystko wróciło do normy i bandit jechał jak nowy.

CZY KTOś MOżE ZNA PRZYCZYNę LUB DOMYśLA SIę CO MOżE BYć PRZYCZYNą TAKIEGO STANU ???
BęDę WDZIęCZNY ZA POMOC !!!

rookie
kolas
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: kolas »

moze to byc jakis syf w gaznikach ktory blokuje pprzeplyw benzyny. Moze byc to objawa zapchanego filtru powietrza tez. Albo rownie dobrze jakiegos przebicia w instalacji elektrycznej, co np. powoduje oslabienie iskry.
Komarek,TransAlp,BANDIT 1200, GSX-R 1000, 1/2 Burgman 400
Albo GSX-R ... albo NIC!!!! <<< chwilowo nie działa ;)
KTM 990 Adventure
http://www.bikepics.com/members/kolasGSXR/
kom: 796-272-069

https://www.facebook.com/wPogoniZaNaszymiMarzeniami
dominGeS

Post autor: dominGeS »

mialem takie objawy kiedy wyczepila sie iglica z zapinki w gaznikach.
Bartłomiej
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Województwo: kujawsko-pomorskie
Otrzymane Polubienia: 4

myślę

Post autor: Bartłomiej »

sprawdz swiece i przewody wysokiego, a może jakiegoś syfiastego paliwka nalałeś ??
był ;
Intruder 750 później X11, nalatałem 64 tyś , to był moment ................12 lat

jest :
"brzydszych nie było" ??............... ważne że w 8 sekund do 200 km/h

Nobody's Perfect

;-) 692 49 69 30
rookie

Post autor: rookie »

hej,

dzięki za pomoc.
oglądałem teraz przewody paliwa odchodzące od kranika.
jeden z nich (grubszy) - prowadzący do gaźników nie miał płynnego łuku, był zagięty. Poprawiłem to. Jeździłem chwile na moto i jest niby ok. Nie wiem czy to tylko taki prozaiczny powód czy coś innego.
Paliwo - biorę pod uwagę. może to być jakiś syf w przewodach. Jakkolwiek tankuje tylko na BP lub (rzadko) na orlenie.
Pozostają świece - są nówki, ale może ....
Co do reszty to już tylko w serwisie. Moja wiedza tech. jest ograniczona.

Ale i tak już dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ