GS 500 - kierunkowskazy palą się światłem ciągłym

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

thc83

Post autor: thc83 »

Hej.
Super, że jest z nami ktoś taki.

Wiesz co, mój GS500 ma czasami taki zły bardzo nawyk. Mianowicie kierunkowskazy palą się światłem ciągłym, przerywacz jest elektroniczny, czasami jak przegazuje to problem zanika a czasami nie. Dodam, że akumulator juz dawno powinien być wymieniony i generalnie lubi sie sam rozladowac.
Czy jest to wina przerywacza czy akumulatora. Ładowanie sprawdzałem - jest ok.
Aaaa, jak podpiąłem przerywacz bimetaliczny, to na przygazowaniu migal za szybko, jakby któraś z żarówek była spalona a wszystkie są ok.
Jest to wersja amerykańska więc światła mijania palą się od razu po przekręceniu kluczyka i nie ma przełącznika do ich wyłączenia.
Pozdrawiam !!!!
piters

Post autor: piters »

hej! Thc 83, jeżeli kierunki palą się na stałe niezbyt jasnym światłem, to znaczy ze jest za malo prądu. a czy to sie dzieje przy odpalaniu? według mnie to wina akumulatora, najlepiej doładuj go do maxa i sprawdź czy migają, jezeli bedzie ok to na 100% akumulator. jak sprawdzisz to daj znać.
ODPOWIEDZ