jakie paliwko do GS 500 '91?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

shejmek

jakie paliwko do GS 500 '91?

Post autor: shejmek »

Witam,
mam pytanie, w związku z moim moto - GS 500 E '91, do tej pory lałem benzyne uniwersalną czy stosowanie bezołowiówki będzie miało jakiś negatywny wpływ na gniazda zaworów w tym modelu?
Dzięki
fredi

Post autor: fredi »

Cze
Nie będzie miało żadnego wpływu Lej PB95 i tyle. Ten silnik jest przystosowany do tego paliwa.
Pozdro
Ward

Post autor: Ward »

W sksiazce serwisowej pisza ze mniimum 92 oktany musz byc. Wiec spokojnie mozesz tankowac 95 no chyba ze na stacji czegos dolewaja
fredi

Post autor: fredi »

Komuś zachciało się odświeżać stare tematy??
Abe

Post autor: Abe »

jezu... metoda experymentalna sie kłania... nalej najpierw 95,potem 95+, 98. i zobacz na jakim najlepiej smiga... proste. Ja łADUJE 95 SUPER NA shelu i jest ok...
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

95 w zupełności wystarczy , i tak lej :lol:
Loser

Post autor: Loser »

Na marginesie - jezeli silnik jest przystosowany do 91 okt. nie warto lac zwyklej 98 oktanow, bo... zmniejszy sie jego moc! (wynika to z praw fizyki)
Jezeli ktos chce probowac zwiekszyc moc paliwe, powinien lac Vpower lub Ultimate (to nie kryptoreklama...) bo te paliwa zawieraja zwiazki eteru, ktore zwiekszaja moc.
kuchar
The Real One
The Real One
Województwo: mazowieckie
Otrzymane Polubienia: 1

Post autor: kuchar »

ja juz przetestowalem chyba wszystkie mozliwe rodzaje i ze wzgledow ekonomicznych bede jezdzil na 95 bo jak mawiaja : " jak nie widac roznicy to po co przeplacac " :)
pierwsza SUZI :) czerwona GS 500 E
a obecnie srebrna SV 650 S :D
ODPOWIEDZ