Witam !
Od pewnego czasu, mam problem z tylnym światłem...
Muśze wymieniac żarówkę średnio co tydzień bo światło mijania ciągle się przepala, a światło stopu działa bez problemu.
Czy wiecie co jest tego powodem ? Sprawdzałem elektryke, bezpieczniki...wszystko wydaję się w porzadku.
Kolejną rzeczą jest kabelek koloru czerwonego z osłonką który wystaje po prawej stronie akumulatora, czy ktoś wie od czego to jest ? Zdjałem owiewki i nie znalazłem żadnego kabla który pasował by do niego.
GSX 600F 93r. PROBLEM Z żARóWKą
Moderator: bohas
-
- Podpatrywacz
- Województwo: świat i okolice
- Kontakt:
GSX 600F 93r. PROBLEM Z żARóWKą
SUZUKI RF 600R - aktualnie
PZDR !
SUZUKI GSX 600F do 2008r
SUZUKI GSX RR 600 do 2015r
SUZUKI RF 600R - aktualnie
Sprawdź sobie napięcie ładowania akumulatora, jeżeli masz jakiś woltomierz i zobacz jakie jest napięcie na zaciskach jak masz uruchomiony silnik i dodasz gazu - normalnie nie powinno przekraczać 14-15 V jeżeli jest wyższe to znaczy, że masz uszkodzony regulator napięcia alternatora i to może być powodem palenia się żarówek. Inna przyczyną może być mechaniczne obtrzepywanie się włukien od jakichś wstrząsów (nie wiem złe mocowanie lampy??) albo poprostu kiepskiej jakości żarówki. Co do przewodu to nie potrafię Ci odpowiedzieć ale raczej odłączony przewód nie powinien mieć wpływu na palenie się żarówek. Sprawdź przede wszystkim napięcie ładowania tylko musisz dołożyć obrotów !!
-
- Moderator
- Województwo: opolskie
Zabrzmi to śmiesznie ale to jest choroba GSX600F. Zapytaj Gixef'a on miał tak samo :lol: w swojej.
Jesli chodzi o czerwony kabel, to w mojej jest tak samo, wystaje i nie jest nigdzie podpiety. Jeżdze juz rok i wszystko działa jak nalezy. Byc moze jest to obwód do czujnika sprzegła aby odpalac moto przy wcisnietym sprzegle, ale nigdy sie nad tym nie głowiłem.
Jesli chodzi o czerwony kabel, to w mojej jest tak samo, wystaje i nie jest nigdzie podpiety. Jeżdze juz rok i wszystko działa jak nalezy. Byc moze jest to obwód do czujnika sprzegła aby odpalac moto przy wcisnietym sprzegle, ale nigdy sie nad tym nie głowiłem.
email: bohas@interia.pl