GSX 600/750 F - linka sprzęgła (zapytanie o wymianę)

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Loser

GSX 600/750 F - linka sprzęgła (zapytanie o wymianę)

Post autor: Loser »

Pewnie domyślacie, cóż się stało ;)

Ale do rzeczy. Wydobyłem linkę i stoję... W chwili obecnej nie mam odpowiedniego imbusa (Topex świetnie zrywa łby śrub;) ) żeby zabrać się za ostatnią ze śrub trzymających osłonę łańcucha przy silniku. Ale zlokalizowałem tam gumową zaślepkę, w której jest śruba. Moje pytanie - czy odkręcając tą śrubę będe w stanie wymienić linkę, czy musze jutro organizować sobie imbus, by zdjąć całą osłonę?
3marek3
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Województwo: -
Kontakt:

linka

Post autor: 3marek3 »

...witam w starzszym silniku z lat 89-96 trzeba zdjąć dekile aby ja zdemontować ...
954RR tel.790021018
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Post autor: bohas »

Jesteś zmuszony zdjąć osłonę, sruba pod tą gumową zaślepką słuzy do regulacji sprzęgła i nic tamtędy nie zdziałasz, chyba że pogorszysz sytuację jak Ci wylecą z tamtąd kulki :lol:
Załatw imbus i bez żadnej filozofi wymienisz linkę jak sciągniesz osłonę.
Loser

Post autor: Loser »

Dzięki.

Dałem radę. Nafta i fachowy imbus zmógł śrubę, choć nie było łatwo... Linka wymieniona, wszystko przesmarowane, dźwignia zmiany biegów dostala jedna wiecej podkladke, by nie latala i... ciezki szok! W zyciu nie przypuszczalbym, ze w moim motocyklu biegi beda wchodzily tak precyzyjnie. Linko, jak dobrze, ze sie zerwalas :D
Mar
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 1

Post autor: Mar »

EOT
Adam

Life is too short to be bored
GS500F ---> sprzedany
SV1000S K4
S1200