Witam!
Nie wiem co z naszym kochanym narodem jest nie tak ale tutaj rzeczywiście potrafią wszystko ukraść! Dzisiaj koło 22.00 ukradziono mi tablicę rejestracyjną. Na szczęście moto było na biegu z zablokowaną kierą. Mimo że stało 50 metrów od parasoli pod którymi siedziałem ktoś połakomił się na moją rejestrację! Może ktoś wie co oprócz zgłoszenia na policję potrzeba aby w urzędzie miasta dostać nową?
Kradzież tablicy
Moderator: Kozak
-
- BS Brother
- Województwo: podlaskie
Re: Kradzież tablicy
Zapasowa blacha, to dobra rzecz Nie dziwię się zatem, że ukradli Ci "tylko" tablicę.
mobile: +48 888 587 587
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
Nic nie trzeba. Zgłoszenie na policji wystarcza do wyrobienia nowej.
Na początku VZ 800 - 96
Później DL 650 - 04
Póżniej GSX 1300 R -
Obecnie też na S..... i z Japonii
Później DL 650 - 04
Póżniej GSX 1300 R -
Obecnie też na S..... i z Japonii
Niech brat poda numery.Jesteśmy z regionu i może wypatrzymy "cwaniaka". A nuż komuś uda sie dać po łapkach ?
Tablica ma numer: Tk 1475
Już złożyłem podanie o wtórnik i czekam na odbiór co więcej okazało się w urzędzie miasta że nie trzeba zgłaszać tego na policji.. dziwne, nie :?: Pisze się tylko oświadczenie pod groźbą kary za składanie fałszywych zeznań że tablica została ukradziona lub zgubiona.
Już złożyłem podanie o wtórnik i czekam na odbiór co więcej okazało się w urzędzie miasta że nie trzeba zgłaszać tego na policji.. dziwne, nie :?: Pisze się tylko oświadczenie pod groźbą kary za składanie fałszywych zeznań że tablica została ukradziona lub zgubiona.
tak jest ze wszystkimi dokumentami, zagubienie zglaszasz tam gdzie wyrabiasz nowe -
natomiast jak wiesz na 100% ze Ci ukradli, to powinienes zgłosić....
ps.
nie wyrabiaj sobie wtórnika, a nową tablicę -> unikniesz wielu ewentualnych późniejszych kłopotów...
natomiast jak wiesz na 100% ze Ci ukradli, to powinienes zgłosić....
ps.
nie wyrabiaj sobie wtórnika, a nową tablicę -> unikniesz wielu ewentualnych późniejszych kłopotów...
Sprzedałem auto, po czym kolesiowi ukradli tablice i sie na nich zatankowali. Było sporo tłumaczenia na komendzie i przesłuchanie-raczej mało przyjemne. Jedyne co to miałem umowe kupna- sprzedaży (pojazd nie był jeszcze przerejestrowany) Nie wiem czy ten wtórnik to dobry pomysł?! no niby odnotowane że blachy skradzione :roll: