LS 650 - pas napędowy- konserwacja

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

LS 650 - pas napędowy- konserwacja

Post autor: bogdi64 »

kupiłem w lidlu preparat do konserwacji opon i elementów gumowych, zachowuje się jak aktywna piana, tzn gdzie znajdzie większy bród to bardziej się pieni, ale zaniosłem go na spotkanie chemików i zapytałem o zastosowanie do pasa napędowego, pooglądali i stwierdzili możesz konserwować, myć czyścić pas napędowy, nie zaszkodzi a na pewno pomoże - więc może już koniec wody z mydłem i pędzelek, tylko kulturalnie spray, a pas wygląda pięknie JAK NOWY i nie popiskuje :D

ps: to nie reklama - W5 CARCARE z aktywną pianą
Ostatnio zmieniony ndz, 26 sie 2007, 22:01 przez bogdi64, łącznie zmieniany 1 raz.
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
piters

Re: pas napędowy- konserwacja

Post autor: piters »

A czy mógłbyś podać nazwe tego preparatu?? :D
Zielony

Post autor: Zielony »

Ja np. ostatnio wodę z mydłem używałem w zeszłym sezonie (i to góra 2, 3 razy). Po wymianie tylnej gumy i ustawieniu pasa na nowo niczym go nie smaruje i ani raz nie pisknął.

temat ten już był zresztą wałkowany na forum nie raz. ... morał z każdego "wałkowania" : prawidłowe ustawienie koła i pasa przede wszystkim :!:

pozdrawiam
Organek

Post autor: Organek »

U mnie jest jeszcze lepiej. Pas popiskiwał i nagle sam z siebie przestał popiskiwać.
Ten Savage to jednak zadziwiająca maszyna! :D
ODPOWIEDZ