GSXR 1000 K3 - jak końcówka wydechu ?
Moderator: Emil
GSXR 1000 K3 - jak końcówka wydechu ?
Witam Braci, pytanie jak w temacie. Myślę o wymianie końcówki wydechu w moim motorku. Obecnie posiadam końcówkę, która jest teoretycznie "tuningowa" - chyba jakaś samoróbka. Wygląda niby ładnie, owalna, z blachy kwasówki, stosunkowo krótka w porównaniu z oryginalną. Ale problemy sa dwa, widać po niej że swoje już przeszła (ktoś niezbyt o nią dbał, więc sa zacieki i wżery), i fakt że niezbyt jest dopasowana do oryginalnego mocowania suzuki na króćcu. Stąd rodzi się powoli pomysł na zainwestowanie w zakup jakiegoś firmowego sprzetu. Czy możecię polecić coś o fajnym brzmieniu i wyglądzie, a jednoczesnie takiego co nie będzie wymagało przeróbki króćca?
Pzdr Przemek
Pzdr Przemek
Re: GSXR 1000 K3 - jak końcówka wydechu ?
choć sam smigalem na leo , stanowczo polecam yosi tri oval
brzmienie super i wygląd też niczego sobie :lol:
brzmienie super i wygląd też niczego sobie :lol:
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 14
fajne basowe brzmienie ale troche za glosne (tak, to moje zdanie i EOT, ze dla Was nie ma pojecia za glosne to Wasz problem :jezyk:)studi pisze:choć sam smigalem na leo , stanowczo polecam yosi tri oval
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Słowa po "EOT" czytałem 8 RAZY zanim zrozumiałem o co Ci chodzi. Nie wiem być może to ta godzina i czas iśc spać... Odwołując się do tematu wydech głośny super sprawa szczególnie do miasta, ale jak latasz z plecakiem to faktycznie zbyt głośny przeszkadza - zalezy od potrzeb i gustu. Swoją drogą firmy typu yoshi powinny jakąś regulacje głośności w końcówkach zrobić, albo specjalne wyciszanie na dłuższe trasy z plecakami. :idea:Emil pisze:fajne basowe brzmienie ale troche za glosne (tak, to moje zdanie i EOT, ze dla Was nie ma pojecia za glosne to Wasz problem :jezyk:)studi pisze:choć sam smigalem na leo , stanowczo polecam yosi tri oval
kom. 796 090 896
GMINA
GMINA
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Zawsze mozna sobie w uszy zatyczki wsadzic. Ja jak jade w trasie to bardziej przeszkadza mi szum powietrza wokol kasku niz wydech.
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Mi też nie przeszkadzają nawet najgłośniejsze wydechy, ale podobno z tyłu jest sporo głośniej. Sam tego nie testowałem gdyż za zadne skarby jako plecak nie wsiąde! :nie:
Co do zatyczek to musze sobie sprawić jakieś bo z tego co słysze sporo komfort jazdy poprawiają, szczególnie przy głośniejszych kaskach, a BartS już mi od ponad roku załatwia takowe z masy plastycznej :evil:
Co do zatyczek to musze sobie sprawić jakieś bo z tego co słysze sporo komfort jazdy poprawiają, szczególnie przy głośniejszych kaskach, a BartS już mi od ponad roku załatwia takowe z masy plastycznej :evil:
kom. 796 090 896
GMINA
GMINA
Biorąc pod uwagę fakt, że dysksja potoczyła się we "właściwym" kierunku...
...jeżli chodzi o Yoshi to model tri oval, ale który bo jest ich kilka i z tego co wiem większość modeli wiąże sie z obcinaniem króćca?
Przemek
...jeżli chodzi o Yoshi to model tri oval, ale który bo jest ich kilka i z tego co wiem większość modeli wiąże sie z obcinaniem króćca?
Przemek
zatyczki -stopery polecam!
ja juz wypróbowałem i nie jade trasy dłuższaj niż 100 km bez stoperów.
jest super słychac silnik, karetke czy inny pojadz uprzywilejowany sie usłyszy.
tylko nie ma tego okropnego szumu wiatru w kasku.
zakupić takie można w każdej aptece.
są różne typy najbardziej polecam stopery piankowe np firmy 3m
w sklepach z akcesoriami moto kosztuja pewnie ok 20 30 zł a w aptece 5.
np. takie
http://www.allegro.pl/item301011256_sto ... 1100_.html
choć polecam model 1200 są karbowane nieco mniej tłumią ale wygodniejsze.
edit . sorry że nie na temat
ja juz wypróbowałem i nie jade trasy dłuższaj niż 100 km bez stoperów.
jest super słychac silnik, karetke czy inny pojadz uprzywilejowany sie usłyszy.
tylko nie ma tego okropnego szumu wiatru w kasku.
zakupić takie można w każdej aptece.
są różne typy najbardziej polecam stopery piankowe np firmy 3m
w sklepach z akcesoriami moto kosztuja pewnie ok 20 30 zł a w aptece 5.
np. takie
http://www.allegro.pl/item301011256_sto ... 1100_.html
choć polecam model 1200 są karbowane nieco mniej tłumią ale wygodniejsze.
edit . sorry że nie na temat
jaki tri oval, to generalnie sprawa gustu wzrokowo-słuchowego
ja preferuję glośny i dość basowy dźwięk, a to zapewni ci pękata, końcówka z duzym otworem wylotowym...jednym oczywiście...
ja preferuję glośny i dość basowy dźwięk, a to zapewni ci pękata, końcówka z duzym otworem wylotowym...jednym oczywiście...