jak rozebrac licznik predkoscioomierza w gs 500
Moderator: bohas
jak rozebrac licznik predkoscioomierza w gs 500
mam taki problem wywalilem motor i oberwalem ten cycek ktorym zerowalo sie przebieg km... wykrecilem wszystko... ale nie wiem jak dostac sie do srodka czy to w ogole mozliwe? w srodku poprzestawialy mi sie kolka zebate.... wskazujace na przejechane km te na dole.... od pokretla... i nie wiem czy nie bede musial kupic calego nowego predkosiomierza...
ktos moze mi co pomoc?
Niestety jest nierozbieralny zaprasowany jest od przodu tą blachą
najprościej rozciąć plastik brzeszczotem (lub tylko wyciąć dziurę) a potem złączyć na ciepło -zawsze to lepiej niz kupowac nowy,Trzeba pamiętac o wyczyszczeniu np kompresoerem opiłków Mnie taki problem zachęcił do zmiany tarcz i całego zestawu wskaźników
najprościej rozciąć plastik brzeszczotem (lub tylko wyciąć dziurę) a potem złączyć na ciepło -zawsze to lepiej niz kupowac nowy,Trzeba pamiętac o wyczyszczeniu np kompresoerem opiłków Mnie taki problem zachęcił do zmiany tarcz i całego zestawu wskaźników
A mnie się udało rozebrać - trzeba powolutku odginać blaszkę dookoła licznika (trzeba zrobić kilka obrotów powoli rozginając) aż w końcu się wyprostuje i da się wyciągnąć z niej plastik potem odwrotnie trzeba powoli doginać a na końcu oprzeć na czymś (ja użyłem grubej gumy) i powoli punkt po punkcie delikatnie doklepać - po całym tym zabiegu wygląda estetycznie i na zewnątrz prawie nie widać że się cokolwiek robiło - Pozdrawiam Kukul