jak rozebrac licznik predkoscioomierza w gs 500

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

kacperw

jak rozebrac licznik predkoscioomierza w gs 500

Post autor: kacperw »

mam taki problem wywalilem motor i oberwalem ten cycek ktorym zerowalo sie przebieg km... wykrecilem wszystko... ale nie wiem jak dostac sie do srodka czy to w ogole mozliwe? w srodku poprzestawialy mi sie kolka zebate.... wskazujace na przejechane km te na dole.... od pokretla... i nie wiem czy nie bede musial kupic calego nowego predkosiomierza...:( ktos moze mi co pomoc?
dominGeS

Post autor: dominGeS »

Możesz zapytać pewnego jegomościa,który trochę się zna na Gs-ce.
Oto jego nr.GG: 5274007.Osobiście zawsze korzystam z jego porad
jeśli tylko mam problemy z moją Gs-ką.
powodzenia :)
alba

Post autor: alba »

Niestety jest nierozbieralny zaprasowany jest od przodu tą blachą
najprościej rozciąć plastik brzeszczotem (lub tylko wyciąć dziurę) a potem złączyć na ciepło -zawsze to lepiej niz kupowac nowy,Trzeba pamiętac o wyczyszczeniu np kompresoerem opiłków Mnie taki problem zachęcił do zmiany tarcz i całego zestawu wskaźników
kukul

Post autor: kukul »

A mnie się udało rozebrać - trzeba powolutku odginać blaszkę dookoła licznika (trzeba zrobić kilka obrotów powoli rozginając) aż w końcu się wyprostuje i da się wyciągnąć z niej plastik potem odwrotnie trzeba powoli doginać a na końcu oprzeć na czymś (ja użyłem grubej gumy) i powoli punkt po punkcie delikatnie doklepać - po całym tym zabiegu wygląda estetycznie i na zewnątrz prawie nie widać że się cokolwiek robiło - Pozdrawiam Kukul
ODPOWIEDZ