VZR 1800 - wymiana opon i Dzwon...

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Lennox

VZR 1800 - wymiana opon i Dzwon...

Post autor: Lennox »

Witajcie!!Potrzena mi porady.Jestem po wymianie opon /VZR 1800/ z dunlopow sportmaxx 220 na dunlopy elite 3 redial.Zaraz po wymiane-gleba! :shock: Opony wymienil serwis, nie pytali mnie o zdanie.Ze sportmaxow bylem bardzo zadowolony, sportowa oponka.Ale teraz, po wymianie -nie jest OK,opona zyje wlasnym zyciem, choc juz 500km przejechane.Niewiele udalo mi sie dowiedziec o Dunlopach Elite 3, ale generalnie sa polecane do customow i touringow.Rozpoczalem z serwisem dyskusje na ten temat, czekam na ich opinie.Moze ktos z Was mi poradzi??Czy te nowe opony to nie bledna decyzja serwisu?
Macio
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Województwo: pomorskie

Re: Dzwon...

Post autor: Macio »

Czesc

Bardzo dziwne że wymienili Ci opony bez twojej wiedzy :shock: , nawet jak motocykl jest na gwarancji to opony, klocki itp. nie podlegają pod usługi serwisowe należy za nie zapłacić osobno.
Chyba że jest jakaś ogólnopolska akcja związana z jakimiś błędami.

Pozdrawiam
VZ 800 i VZR sprzedany, teraz R1200GS
tel. 605-543-829
GrudiLee

Post autor: GrudiLee »

Też jestem zaskoczony zmianą opon, ale chyba jak odbierałeś moto to widziałeś, że nuweksy ?

Same opony jak opony, są pewnie + i - użytkowania.

Co do gleby to nijak nie jesteś w stanie udowodnić, że to wina serwisu, no chyba, że opony nie posiadają odpowiednich parametrów coś w rodzaju homologacji (nie wiem czy coś takiego wogóle jest)

pozdr
grudi
rookie

Post autor: rookie »

nie kumam jak mogles odebrac moto na nowych oponach ?
chyba, ze sie wczesniej zgodziles na wymiane, bo mialo byc lepiej..........
prymek

Post autor: prymek »

Lennox pisze: ... nie pytali mnie o zdanie...
To chyba nie chodzi o to ze nie pytali ze wogole wymienili tylko ze bez pytania wymienili na inne.
No bo jak tam wymieniaja bez pytania i nie trza placic to dawaj adres (tylko ta gleba :D )
Lennox

Re: VZR 1800 - wymiana opon i Dzwon...

Post autor: Lennox »

Wyminic opony erwis mial za zadanie, ale nikt mnie nie informowal, ze dostane inny zupelnie typ opony.Stad moje pytanie, o konkretny model opony-te nowe to Dunlopy elite radial.A byly sportmaxxy.Gleba pewnie miala zwiazek z tym, ze byly nowe.
ODPOWIEDZ