Serwisy gwarancyjne na mazowszu

Dział dla Braci z województwa mazowieckiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: Shenson

ODPOWIEDZ
qgel
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 5

Serwisy gwarancyjne na mazowszu

Post autor: qgel »

Czy oprócz PP i Jaskłowskiego (nierealnie długo się czeka na przegląd) korzystał ktoś np. z serwisu FREE & FUN MOTORS w Sękocinie ? ponad 18000km już mam i pilnie muszę przegląd zrobić i nie ma gdzie :evil:
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
WolfRaider
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Kontakt:

Re: Serwisy gwarancyjne na mazowszu

Post autor: WolfRaider »

Mnie w Jaskłowskim zrobili od ręki - w piątek telefon, w poniedziałek inwentaryzację mieli, we wtorek podjechałem o 16:00 i o 17:30 miałem moto.
Tyle, że skasowali mnie nieźle :/
GS500E `93 - fajne było moto, ale już nie ma
GSF 1250SA K7
GrudiLee

Post autor: GrudiLee »

Potwierdzam Jaskłowski tego samego dnia lub następnego ale kasa....
alex

Post autor: alex »

qgel pisze:Czy oprócz PP i Jaskłowskiego (nierealnie długo się czeka na przegląd) korzystał ktoś np. z serwisu FREE & FUN MOTORS w Sękocinie ? ponad 18000km już mam i pilnie muszę przegląd zrobić i nie ma gdzie :evil:
kupilem motocykl i robilem pierwszy przeglad w 3&fun
wrazenia raczej pozytywne. maja duzo stanowisk, wiec zapisy praktycznie od reki
zaplacilem za przeglad jakos troche ponad 300 zl, wiec tez raczej nie jest zlie
Kirek

Post autor: Kirek »

Robiłem w F&F przegląd po 12k. Umówiłem się z dnia na dzień (dzwoniłem we wtorek - przyjechałem w czwartek).

Czekałem na miejscu na zrobienie motocykla. Dostałem jakąś kawę, herbatę, zrobiłem jazdę testową na GSX-R750 :angry_smile:

Co do jakości serwisu nie mam żadnych zastrzeżeń. No - może poza tym, że mechanik musiał dolać płyn hamulcowy do tyłu - czegoś nie dokręcił i wszystko popłynęło :? Poza tym wszystko ok - to co powinno być zrobione, było.

Szkoda, że, np. wzorem PolPos nie dają kartki z checklistą wykonanych czynności. Musiałem pogadać z mechanikiem, aby sprawdzić, czy wszystko co zaleca Suzuki było zrobione (+ własne sprawdzenie, tego co można okiem nieuzbrojonym zobaczyć).

Osoby przyjmujące motocykle do serwisu IMO nie mają większego pojęcia o o2o (dziewczyna i chłopak). Nie wiedzą jakie są zakresy czynności przy kolejnych przeglądach. W moim wypadku zaskoczyłem dziewoję informacją, że przegląd po 12k zajmie pewnie ze 3 godziny :roll:

Cenowo nie wyszło źle (wymiana oleju, filtra oleju, czyszczenie i nasączenie K&Na, świece, wymiana płynów chłodniczego i hamulcowego, przesmarowanie linek, podnóżków, regulacja linki sprzęgła, łańcucha, etc.) - 580 PLN
ODPOWIEDZ