PYTANEK KILKA!!
Moderator: bohas
PYTANEK KILKA!!
CZY JEST MOZLIWOSC ZALOZENIA "POWER COMMANDER" W BANDIT 650 `05.
JAKI JEST NAJLEPSZY SRODEK DO KONSERWACJI LANCUCHA PRZY DUZEJ KILOMETROWCE DZIENNIE??
JAK NARAZIE SPOTKALEM SIE Z WAX`EM I SILICONEM NIE WSPOMINAM O STANDARTACH.
Co do smarowania łańcucha , mam troche kontrowersyjne podejście (ale sprawdzone w praktyce) używałem oleju który został mi po zmianie ( z amora) dłużej sie trzymał niż "szprejce" łatwo sie szyści felge , nie przyczepia się do niego cały syf z ulicy, jest tani . Jeden POWARZNY minus to to że przy smarowaniu troche się upaćkasz. W iele instrukcji motocyklowych zaleca wlaśnie olej silnikowy do smarowania ... ale to juz kwestia czy Ci sie chce.
P.S. nawet nie jeden tylko 4 gaźniki:)
P.S. nawet nie jeden tylko 4 gaźniki:)
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Witam !! Rzeczywiście z tymi "wynalazkami" do łańcucha typu olej (obojętnie jaki) lub smar ŁT (z samej nazwy - smar do łożysk tocznych) lepiej nie szarżować.
Po pierwsze nie wejdzie i nie zostanie to tam gdzie jego miejsce (ogniwa. o-ringi lub x-ringi. rolki). Po drugie rzeczywiście miejscem gdzie będzie tego najwięcej będzie tylne koło (felga, opona).
Nie podpowiadajmy na forum rzeczy niewłaściwych bo będzie nieprzyjemnie jak jakiś początkujący motonita się na tym "przewiezie". Czyszczenie - nafta świetlna, konserwacja - smary do łańcuchów w spray`u. Pozdrawiam.
Po pierwsze nie wejdzie i nie zostanie to tam gdzie jego miejsce (ogniwa. o-ringi lub x-ringi. rolki). Po drugie rzeczywiście miejscem gdzie będzie tego najwięcej będzie tylne koło (felga, opona).
Nie podpowiadajmy na forum rzeczy niewłaściwych bo będzie nieprzyjemnie jak jakiś początkujący motonita się na tym "przewiezie". Czyszczenie - nafta świetlna, konserwacja - smary do łańcuchów w spray`u. Pozdrawiam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254