Opony METZELER ME Z1

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Kirk

Opony METZELER ME Z1

Post autor: Kirk »

Witam,

poszperałem trochę w naszych przepastnych BS'owych archiwach... o oponach jest masa topic'ów, o metzelerach szczególnie, ale nie o ME Z1 :( A właśnie jedzie do mnie komplet takich "nówek" z 2008r. :? Jakby co, jeszcze mogę z nich zrezygnować...

Czy ktoś z Was miał/ma doświadczenia z tymi oponami? Warto na nie czekać?

Pomożecie? :lol:
FUTEK
Moderator
Moderator
Województwo: zachodniopomorskie

Re: Opony METZELER ME Z1

Post autor: FUTEK »

Ja mam ME ale Z6 i jestem bardzo mocno z nich zadowolony. polecam, środek twardy a boki mięciutkie jak guma do żucia.
Pozdrawiam Radek
H-CB1 ->SV 650sK3->GSR750 L01+Tytan Akrapek->GSR1200+Tytan Akrapek
601 795 498
BS - radoslaw.fut@futex.pl
B RH+
mikiet

Post autor: mikiet »

Trzeba było pytać przed kupnem :mrgreen:
Ja sam osobiście nie jeździłem, ale jak szukałem opon do swojej, to się naczytałem i:
Me Z1- opona twarda i niezniszczalna. Jak nie szalejesz to rozgrzewaj i jazda.
Pojeździsz na pewno długo, tylko pamiętaj że nie jest to opona sportowa
Kirk

Post autor: Kirk »

No ten zakup jeszcze nie jest sfinalizowany, więc jakby co jeszcze mogę zrezygnować :wink:
Mikiet nie szukałem opon sportowych, ja przecież spokojnie jeżdżę... :lol:
Jeden znajomy już mi te oponki polecał, lecz ja jestem ciekaw Waszych opinii, wiecie jak to jest, jednak jak Brat/Siostra powie to inaczej/lepiej :wink:
rookie

Post autor: rookie »

ME robi naprawdę dobre gumy. Ostatnie lata to coraz lepsze produkty, których zwiastunem była Z6.
Opony ME są faktycznie twarde i starczą na długie turystyczne (nawet szybkie wypady).
Na pewno do ostrej jazdy nie polecam...
Są za to trwałe i doskonale, a niekiedy rewelacyjnie radzą sobie w wodzie.
W testach (subiektywnie) zawsze w pierwszej 3 !!!
Emil
Moderator
Moderator
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 19

Post autor: Emil »

nie wiem na ile to prawda, ale ogolnie sie uznaje ze skoro Metzeler robi(ł?) w tej samej fabryce jak Pirelli to jest to takie tansze Pirelli, prawie taka pancwagenowska skoda,
ogolnie slyszalem opinie ze ich wyzsze modele sa bardzo dobre a ich tansze modele sa gorsze od konkurencji, ale nie mialem osobiscie do czynienia (slicki Metzelera chlopaki chwalili)
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
ODPOWIEDZ