Konkret pytanie , oczekuje szybkiej odpowiedzi:) B6

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witam !! Że na dźwięku Ci nie zależy przeczytałem tam gdzie napisałeś, że "po prostu ma chałasować i być TANI". Hałas to hałas a rasowy dźwięk to zupełnie inna bajka.
Jednak przyznajesz, że wypruwając wydech coś tam trzeba by pogrzebać w gaźniku. Jak wypalisz zawory to obniżysz ciśnienie w cylindrach. Jeżeli na to nie zareagujesz na czas i nadal będziesz strzelał ogniem z pustej rury to szlag trafi i głowicę i układ korbowo-tłokowy i na finał zostaną Ci "rozpieprzone panewki" :wink:
Zjawiska związane z wydechem opisane są pod adresem zapodanym przez Ciebie rzeczywiście przystępnie ale dotyczą wydechu samochodowego i to tutaj można postawić pytanko o związek piernika z wiatrakiem :roll: Pozdrawiam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

Tak oczywiście silnik spalinowy w samochodzie działa na całkiem innej zasadzie niż w motorze :roll: , a dla wyjaśnienia, (bo mogłeś nie zrozumieć) hałas oznacza dla mnie i wielu moich kolesi głośny soczysty dźwięk.Po co ten Twój wywód na temat konsekwencji ?! sam napisałeś że początkiem kłopotów może być wypalenie zaworów wydechowych ( za szybkie oprużnianie komór spalania , przez co powstawanie nagaru na zaworach a w efekcie ich "wyklepanie") jeśli sie nie myle to poruszyłem temat dysz/gaźników w poprzednim poście. Jeśli szanowny bracie nie wiesz, jaka jest średnica wejścia w bandycie proszę nie kontynuujmy tych jałowych dywagacji. Na tym forum nie chodzi o to żeby się wyzłośliwiać do ludzi , tylko żeby POMAGAĆ jako "BS BROTHER" powinieneś wiedzieć o tym najlepiej.

edit : Figer SUPER stronka dzięki !!! zrobie sobie z tego dzwonek do koma:):):)
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witam !! Silnik samochodowy działa na tej samej zasadzie ale układ wydechowy - a o tym tu mowa - już trochę inaczej (choćby ze wzgledu na jego długość, ilość części składowych itp.) i to byłoby tyle na temat "wyzłośliwiania" z Twojej strony.
Jeśli chodzi o pomoc to tutaj masz linka do fajnej stronki z opisem Bandita
http://www.scigacz.pl/Suzuki,Bandit,600 ... 4,639.html
w odpowiedzi na Twój post z "Ogólniaka" (nie będę czekał aż go przeniesiesz). Pozdrawiam.
Co do średnicy - jeszcze nic nie znalazłem ale szukam i jak sie dowiem to dam Ci znać.

Edit 1 : Długo trwało ale zdobyłem wreszcie ten wymiar (wielkie, wielkie THX dla Bidzia !!!!). W jego Bandziorze`95 rura ma średnicę zewnętrzną 65,2mm ale do "puchy" wchodzi skosem i otwór w tłumiku ma 68 +/- 0,3mm.
Edit 2 : Gratuluję zakupu sprzęta. Ciekawy jestem czy w Twoim jest taki sam rozmiar rury.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
ODPOWIEDZ