GSR jako turysta.

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

sartab

GSR jako turysta.

Post autor: sartab »

Witajcie Bracia i Siostry.

Mam do Was zapytanie o przygotowanie GSRa do jakiejkolwiek turystyki. Coraz bardziej zaczyna mi doskwierać brak miejsca na przewożenie gratów. Rozglądam się za jakimś tankbagiem a z czasem może za kufrem (najlepiej demontowalnym), ale im więcej o tym czytam tym mniej wiem. Przyglądałem się niektórym tankbagom na alledrogo ale jakoś nie mam zaufania do tych tańszych produktów. Rozpiętość cenowa jest dość spora.. A jak wiadomo chyba najlepszym wyjściem jest znalezienie optimum między ceną a jakośćią. Bardzo spodobał mi się oryginalny tankbag od Suzuki do GSR (z katalogu) ale wygląda na malutki.
Rozmyślam też nad kufrem tylnim, a może nawet sakwami bocznymi... Wiem wiem... GSR z kufrem wyglądałby jak jakiś wypłosz ;) Widziałem zdjęcia w sieci i za diabła mi się to nie podoba. Psuje CAŁY wspaniały wygląd GSRa. Ale mimo wszystko czuję, że prędzej czy później będę musiał o tym pomyśleć. Chociażby po to aby mieć w co się zapakować na kolejne spotkanie/zlot.
Testował/używa ktoś z Was kufra zamontowanego na GSR? Jakie tankbagi możecie polecić? Sporo się nasłuchałem o Givi ale nie wiem jak wygląda to z opcjami montażu dla GSR. Wiem, że można zamontować ale jak tak oglądam zadupek to mam zagwostke do czego byłoby to zamontowane.

PS. Narazie mam zamontowaną siatkę na kask na kanapie... I tak się z nią sporo namęczyłem, żeby ją przymocować. ;)
PS2. I wiem, że GSR do turystyki nie jest przeznaczony ;) ale cóż poradzić, że czasem w wolny weekend chce się śmignąć za miasto z Kobietą na piknik... :mrgreen:
FUTEK
Moderator
Moderator
Województwo: zachodniopomorskie

Re: GSR jako turysta.

Post autor: FUTEK »

Witam
Tutaj masz dobry sklep z kuframi, mają gotowe zestawy do GSR-a

oto link: http://www.motobagaz.pl/zestaw-kufra-ce ... -p-51.html

a tutaj masz stelaż: http://www.motobagaz.pl/stelaz-givi-sr1 ... p-259.html

Tylko kupuj w zestawie bo jest taniej. Givi ma dołączoną do każdego zestawu bardzo przejrzystą instrukcję montażu więc sam sobie bez problemu z tym poradzisz.
Ostatnio zmieniony czw, 23 lip 2009, 07:13 przez FUTEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Radek
H-CB1 ->SV 650sK3->GSR750 L01+Tytan Akrapek->GSR1200+Tytan Akrapek
601 795 498
BS - radoslaw.fut@futex.pl
B RH+
speed
Śmigający po niebiańskich trasach
Województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: speed »

jest takie miejsce tu
było coś w temacie viewtopic.php?f=13&t=11290

zamieściłem linka możne ktoś zakupił,
podzieli się wrażeniami co do tej konstrukcji

pozdro
[
qgel
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 8
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: qgel »

sartab pisze:(...) Wiem, że można zamontować ale jak tak oglądam zadupek to mam zagwostke do czego byłoby to zamontowane.
PS. Narazie mam zamontowaną siatkę na kask na kanapie... I tak się z nią sporo namęczyłem, żeby ją przymocować. ;)
PS2. I wiem, że GSR do turystyki nie jest przeznaczony ;) ale cóż poradzić, że czasem w wolny weekend chce się śmignąć za miasto z Kobietą na piknik... :mrgreen:
Speed dobrego linka zapodał (poczytaj)
ja jeżdżę z tankbagiem na zadupku już 3 sezon (cały czas ten sam tangbag kupiony za mniej niż 200pln) przypinam go szelką pod siedziskiem i asekuruję dwoma sznureczkami do tasiemek które są pod siedziskiem wyjmowane po bokach - rozwiązanie super, bo bryła moto się nie zmienia - nic nie sterczy, nic nie wisi, masz oparcie - tyłek się nie suwa do tyłu

tylko wtedy kobiety na piknik nie weźmiesz (musi dojechać oddzielnie lub czekać na miejscu :mrgreen:
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
sartab

Post autor: sartab »

speed pisze:jest takie miejsce tu
było coś w temacie viewtopic.php?f=13&t=11290

zamieściłem linka możne ktoś zakupił,
podzieli się wrażeniami co do tej konstrukcji

pozdro
Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie za odpowiedzi.
Nie trafiłem na ten temat w wyszukiwarce... Widocznie źle szukałem :(
Temat był poruszany w Ogólniaku a ja naiwnie szukałem potem ręcznie w On Road.
ODPOWIEDZ