GSX 750 F - gasnie podczas dluzszej jazdy >150km/h
Moderator: bohas
GSX 750 F - gasnie podczas dluzszej jazdy >150km/h
Co moze byc przyczyna utraty mocy i gasniecia motoru GSX750F podczas dluzszej(ok. 30-40km), jednostajnej jazdy z predkoscia powyzej 150km/h?
-
- Moderator
- Województwo: opolskie
Re: GSX 750 F - gasnie podczas dluzszej jazdy >150km/h
Miałem w swojej 600GSXF taki objaw ale w momencie gdy jechałem ponad 180km/h przez kilkanascie minut jadąc A4. Motocykl zaczynał słabnąć i przygasać a powodem tego było niewystarczającą ilość podawanego paliwa. Wystarczyło, że zwolnie trochę aby paliwo napełniło gazniki i mogłem dalej jechać lecz objaw ten pojawiał sie ponownie gdy sie rozpedziłem i jechałem dłużej ta sama predkością.
Jeżeli masz podobne objawy to sprawdz drożność przewodów paliwowych oraz przy kraniku przewód podciśnienia który odpowiada za otwarcie i przepływ paliwa ze zbiornika do układu zasilania. Być może gdzieś przepuszcza i nie do końca otwiera Ci zaworek w kraniku.
Jeżeli masz podobne objawy to sprawdz drożność przewodów paliwowych oraz przy kraniku przewód podciśnienia który odpowiada za otwarcie i przepływ paliwa ze zbiornika do układu zasilania. Być może gdzieś przepuszcza i nie do końca otwiera Ci zaworek w kraniku.
email: bohas@interia.pl
-
- The Real One
- Województwo: wielkopolskie
witam - temat stary ale po co zasmiecac...
mam ten sam problem - identycznie jak u kolegi - tez mi gasnei silnik i spadaja gwaltownie obroty.. przy okazji czekam mnie regulacja gaźnikow bo skacza mi bardzo obroty i z peirwszego biegu wolno sie rozpedza..
przy okazji - jakie jest prawidlowe ulozenie kranika w tym przypadku - mam serwisowke po angielsku i niemiecku ale niekompletna i nie moglem znalezc tej info
mam ten sam problem - identycznie jak u kolegi - tez mi gasnei silnik i spadaja gwaltownie obroty.. przy okazji czekam mnie regulacja gaźnikow bo skacza mi bardzo obroty i z peirwszego biegu wolno sie rozpedza..
przy okazji - jakie jest prawidlowe ulozenie kranika w tym przypadku - mam serwisowke po angielsku i niemiecku ale niekompletna i nie moglem znalezc tej info
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Damian - Suzuki GSX F600 sprzedany
Obecnie gsxr 750 K7
kom 667 069 326
Obecnie gsxr 750 K7
kom 667 069 326
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
On - tak jezdzisz normalniemati844 pisze: przy okazji - jakie jest prawidlowe ulozenie kranika w tym przypadku - mam serwisowke po angielsku i niemiecku ale niekompletna i nie moglem znalezc tej info
Res - na to przelaczasz sie gdy zaczyna brakowac paliwa (w jajku to sa chyba dodatkowe jakies 4l) wiec masz 50km na zatankowanie. Po tankowaniu przelaczasz na On
PRI - zalewaznie gaznikow ..po dluzszej przerwie gdy moto stoi ..np zima to przekrecasz na chwile w te pozycje i latwiej moto odpalic.
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
-
- The Real One
oo wielkie dzieki za szybka odpowiedz !
Obecnie gsxr 750 K7
kom 667 069 326
Obecnie gsxr 750 K7
kom 667 069 326
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
To i ja się przyłączę do dyskusji (a nóż ktoś coś podpowie?). Jeżdżę GSX 600 F.
Zdarzyło mi się coś takiego na razie 2 razy. Kiedy ostro przyspieszałem i hamowałem silnikiem. spadały obroty, moc malała dosyć szybko i tak aż do zgaśnięcia motocykla. Potem krótka przerwa (za pierwszym razem była to chwila ale za drugim kilka minut). Po uruchomieniu wzrost obrotów nawet do 10000 i nic się nie działo. Troszkę mnie to zmartwiło, bo nigdy nie wiadomo kiedy może mi się to znów przydarzyć.
No cóż, poczekamy na podpowiedzi bratnich mechaników
Zdarzyło mi się coś takiego na razie 2 razy. Kiedy ostro przyspieszałem i hamowałem silnikiem. spadały obroty, moc malała dosyć szybko i tak aż do zgaśnięcia motocykla. Potem krótka przerwa (za pierwszym razem była to chwila ale za drugim kilka minut). Po uruchomieniu wzrost obrotów nawet do 10000 i nic się nie działo. Troszkę mnie to zmartwiło, bo nigdy nie wiadomo kiedy może mi się to znów przydarzyć.
No cóż, poczekamy na podpowiedzi bratnich mechaników
J... jednoślad 350TS `89 - stare dzieje
K... jednoślad GPX600R `88 - rozmazane na aucie (niegroźnie)
SUZUKI GSX600F`99 - fajny sprzęcik
SUZUKI BANDIT 1250 SA K7
K... jednoślad GPX600R `88 - rozmazane na aucie (niegroźnie)
SUZUKI GSX600F`99 - fajny sprzęcik
SUZUKI BANDIT 1250 SA K7
-
- The Real One
ja mimo ze jeżdze f600 to takiego przypadku nie mialem, a co do mechaniki to amator niestety jestem... wiec nie pomoge... pozostaje czekac az mądrzejsze głowy sie wypowiedzą 
Obecnie gsxr 750 K7
kom 667 069 326
Obecnie gsxr 750 K7
kom 667 069 326
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
Miałem podobne objawy. Za pierwszym razem przy szybkiej jeździe-załamany przewód paliwowy. Za drugim razem gasł po przejechaniu kilkuset metrów a po przelączeniu na PRI jechał ok. ale nierówno. Diagnoza, wyskoczył podciśnieniowy z kranika.
Popylacz torowy Daytona 675
Gsxr 600 K8- U Kossy w posiadaniu.
Gsxf 600 '99- sprzedany
tel. 509536349
0Rh+
Gsxr 600 K8- U Kossy w posiadaniu.
Gsxf 600 '99- sprzedany
tel. 509536349
0Rh+