Sezon mam nadzieję zbliża się choć jeszcze nieśmialo a wpadło mi do glowy że czas zmienić troszkę płynów w tym płyn hamulcowy...
Czy warto zainwestować w lepsiejszy
Ps.
Ma ktoś dostęp do serwisówki B12.5 ??
Moderator: bohas
hmmmm no HUBE tu bym się nie zgodził z tą taniością jak się ma z przodu 8 klocków SBSHube pisze:To może nie w prost odp na Twoje pytanie, ale w ubiegłym sezonie wymieniłem przewody na oplot i nie bardzo to odczułem... Odczułem natomiast MOCNO zmianę po wymianie klocków hamulcowych na bardziej miękkie. Owszem, szykują się częstsze zmiany klocków, ale skuteczność hamowania wzrosła niesamowicie. Pierwsze wrażenia były takie, że musiałem się na nowo uczyć hamować przez pierwsze kilka kaemów.
Klocki to niedrogi zakup więc polecam tym bardziej, że różnica jest naprawdę duża.
Hube
Hube pisze:To może nie w prost odp na Twoje pytanie, ale w ubiegłym sezonie wymieniłem przewody na oplot i nie bardzo to odczułem... Odczułem natomiast MOCNO zmianę po wymianie klocków hamulcowych na bardziej miękkie. Owszem, szykują się częstsze zmiany klocków, ale skuteczność hamowania wzrosła niesamowicie. Pierwsze wrażenia były takie, że musiałem się na nowo uczyć hamować przez pierwsze kilka kaemów.
Klocki to niedrogi zakup więc polecam tym bardziej, że różnica jest naprawdę duża.
Hube
Żeby nie robić bałaganu i przypomnieć zagadnienie...Hube pisze:To może nie w prost odp na Twoje pytanie, ale w ubiegłym sezonie wymieniłem przewody na oplot i nie bardzo to odczułem... Odczułem natomiast MOCNO zmianę po wymianie klocków hamulcowych na bardziej miękkie. Owszem, szykują się częstsze zmiany klocków, ale skuteczność hamowania wzrosła niesamowicie. Pierwsze wrażenia były takie, że musiałem się na nowo uczyć hamować przez pierwsze kilka kaemów.
Hube