lakierowanie owiewki bocznej pomocy
Moderator: bohas
lakierowanie owiewki bocznej pomocy
witam byc moze z braci lub sióstr jest ktos kto zna sie na lakierowaniu, mianowicie jedna boczna owiewka w moim moto byla peknieta wiec chcialem ja naprawic sam, zywica od srodka od wewnątrz szpachel, podklad w sprayu , farba w sprayu dobrana z mieszalni i lakier bezbarwny na koniec ale akrylowy słyszałem ze akrylem sie nie maluje minęło 24 godziny od położenia bezbarwnego akrylu na calosc a lakier jest miekki i matowy co z tym robic czy na to moge polozyc teraz zwykly lakier bezbarwny(nie akrylowy) czy to sie pogryzie? generalnie efekt jest kiepski owiewka nie ma wogole polysku a pasta polerska nie zalatwi tu sprawy i lakier jest miekki co robic teraz?
-
- Naciagacz Łańcucha
- Województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Re: lakierowanie owiewki bocznej pomocy
Wydaje mi się, że pasta sprawę połysku załatwić powinna, skoro był akryl nie kładź innego. Lakier który dorobiłeś był z utwardzaczem? Jeżeli nie to jest to powód jego miękkości. Lakier z utwardzaczem ma krótką "żywotność" i po dorobieniu trzeba lecieć malować.
było Jajo 600, jest SiBiaR F4 + wycieczkowóz DL650
tel. 794 749 776
Alarmy, CB Radia, Xenony i inne zabawki
KABOauto.pl
tel. 794 749 776
KABOauto.pl
no wlasnie pasta polerska sprawy nei poprawia absolutnie pasta tempo nic nei zmienia lakier z mieszalni oczywiscie ze byl z utwardzaczem tu chodzi o kolejny lakier ktory położyłem na ten lakier z mieszalni"kolor" a kolejny to bezbarwny akryl słyszałem ze takich rzeczy sie nei robi napiszcie mi czy na ten akryl moge położyć bezbarwny zwykly "nie akrylowy". bo chce montować na moto a stoję w miejscu:)
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 173
- Otrzymane Polubienia: 19
- Kontakt:
Jeszcze nie tak dawno były w sprzedaży tylko akrylowe lakiery i jakieś renowacje
Ale do rzeczy, lakier akrylowy jest jak najbardziej poprawny ( sam w sobie ) tylko na jaki lakier Ty go nałożyłeś ?
Żeby nie było tak że bazę ( kolor ) jest w wodnym a bezbarwny ( klar ) to akryl - nie działa
Czy mówiłeś kolesiowi ( bo rzadko spotyka się dziewczyny w mieszalniach ) że to na plastik... ?
Do takich zestawów dodają tzw. zmiękczacz który odpowiada za elastyczność lakieru na elementach plastikowych ( inaczej by pękał ) - dodany w nadmiarze dokładnie tak reaguje ( miękki i matowy ).
Zmyć i położyć ponownie ( z zachowaniem kolejności i spójności materiałów - jak akryl to wszystko z akrylu... )
Ale do rzeczy, lakier akrylowy jest jak najbardziej poprawny ( sam w sobie ) tylko na jaki lakier Ty go nałożyłeś ?
Żeby nie było tak że bazę ( kolor ) jest w wodnym a bezbarwny ( klar ) to akryl - nie działa
Czy mówiłeś kolesiowi ( bo rzadko spotyka się dziewczyny w mieszalniach ) że to na plastik... ?
Do takich zestawów dodają tzw. zmiękczacz który odpowiada za elastyczność lakieru na elementach plastikowych ( inaczej by pękał ) - dodany w nadmiarze dokładnie tak reaguje ( miękki i matowy ).
Zmyć i położyć ponownie ( z zachowaniem kolejności i spójności materiałów - jak akryl to wszystko z akrylu... )
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
wielkie dzieki chlopaki koles w mieszalni oczywiscie widzial ze lakier jest na owiewke motocyklowa nie w tym wina mysle tylko w tym ze nie umiejetnie położyłem lakier bezbarwny czyli klar z tego co sie dowiedzialem to nie ma w sprzedaży innych lakierow sa tylko akrylowe bezbarwne nie ma co sie oszukiwać umiejetnosci tez sa potrzebne he dalem do lakiernika by polozyl mi lakier bezbarwny tylko na to za dwa dni odbiór owiewki i zobaczymy jaki to bedzie efekt pozdrawiam. a swoja droga dalem motocykl do regolacji gaznikow i synchronizacji zaworow a motocykl nadal wariuje jak stwierdzil mechanik "konczy sie silnik" co kolwiek to znaczy hhmm jest gorzej niz bylo przed oddaniem a w dodatku widze ze air box jest nie szczelny byc moze stad te wariacie (pewnei wogole nie sciagal gaznikow do czyszczenia skoro tego nie widzial- magik) szczegoly sa opisane w innym moim temacie. masakra sa mtego nei zrobie a niestety nie wyrzucę pieniedzy kolejnych w bloto iei wiem co robic chyba go zajezdze i tyle he:) czas pomyslec o innym moto chyba gdzie chociaż mechanik bedzie potrafil go zrobic . pozdrawiam wszystkich
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Super... Weź olejną i pomaluj owiewkę pędzlem. Po co ci akrylowy klar. HEwitold86 pisze:iei wiem co robic chyba go zajezdze i tyle he:)
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
-
- Naciagacz Łańcucha
- Kontakt:
o moto poczytaj i popytaj na forum gsxf.pl
tel. 794 749 776
KABOauto.pl
tel. 794 749 776
KABOauto.pl
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 173
- Otrzymane Polubienia: 19
- Kontakt:
Oj...
Będzie jakiś banik za reklamę innych for... i nie tylko... :angry_smile:
Hehehe...
Będzie jakiś banik za reklamę innych for... i nie tylko... :angry_smile:
Hehehe...
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
-
- Naciagacz Łańcucha
- Kontakt:
aj tam aj tam
tel. 794 749 776
KABOauto.pl
tel. 794 749 776
KABOauto.pl
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
"Oj tam Oj tam" się mówi i uważa się na linki i sznurki :twisted: :angry_smile:
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254