Duży Bandzior i Hayabusa jakie OPONKI
Moderator: bohas
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 164
- Otrzymane Polubienia: 17
- Kontakt:
Duży Bandzior i Hayabusa jakie OPONKI
Ja mam PR 2CT i są wyśmienite... jakieś 15 tyś za nimi i dalej dzielnie się trzymają...
A nie mają lekko, często z plecaczkiem i z pełnym załadunkim , delikatnie też nie latam i z racji raczej słabych hamulców Bandziora mocno atakuję hebelek tył. I dają radę...
Może przy zmianie pokuszę się o PP ale jeszcze się nad tym mocno zastanowię czy warto...
A nie mają lekko, często z plecaczkiem i z pełnym załadunkim , delikatnie też nie latam i z racji raczej słabych hamulców Bandziora mocno atakuję hebelek tył. I dają radę...
Może przy zmianie pokuszę się o PP ale jeszcze się nad tym mocno zastanowię czy warto...
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
Re: SV 650S K3 Jakie OPONKI
Czy warto? Hmmm, gdybys jedzil sportem to nie byloby nad czym sie zastanawiacDany pisze:Może przy zmianie pokuszę się o PP ale jeszcze się nad tym mocno zastanowię czy warto...
Ale do duzego bandyty ktory raczej nie zobaczy toru i nie smiga po Alpach... bierz PR3!
-
- BS Admin
- Kontakt:
Śmiga po Bieszczadach a na torze był i będzie już niebawem... nie jakieś tam wyczesane i równe jak stół...Pit pisze:Czy warto? Hmmm, gdybys jedzil sportem to nie byloby nad czym sie zastanawiacDany pisze:Może przy zmianie pokuszę się o PP ale jeszcze się nad tym mocno zastanowię czy warto...
Ale do duzego bandyty ktory raczej nie zobaczy toru i nie smiga po Alpach... bierz PR3!
Nasze krajowe... ciasne i dziurawe :mrgreen: to jest wyzwanie :angry_smile:
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
W takim razie bierz PP 2CT, Marek (Vais) smiga na takich Hayabusa i chyba wszyscy widzieli jak pieknie sie skladal do kolana na winklach :twisted:Dany pisze:Śmiga po Bieszczadach a na torze był i będzie już niebawem... nie jakieś tam wyczesane i równe jak stół... Nasze krajowe... ciasne i dziurawe :mrgreen: to jest wyzwanie :angry_smile:
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Chciałem za namową Marka wziąć do Sokoła PR3 ale widzę, że to może oznaczać jakobym na kolanko nigdy się poskładać nie mógł ?? :cry2: ?? Poza tym, że w OT lecimy Bracia to co ja, niedoszkolony, mam zrobić ??Pit pisze:bierz PR3 (...)W takim razie bierz PP 2CT
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
piii-tycznie jedziemy OT, bo w temacie byla SVka :oops:
Moze wiec niech zainteresowani otworza odzielny post dla hayabus i bandytow.
Ps. PR3 nie znam, ale widzialem wyniki testow i byly rewelacyjne. Jestem pewnien ze opona spokojnie pozwala na skladanie hayabusy do kolana Mozesz tez sprawdzic czy wejdzie Ci opona o wyzszym profilu, bedzie chetnie skladac sie w zakret, no i powierzchnia trzymania nieco wieksza
Moze wiec niech zainteresowani otworza odzielny post dla hayabus i bandytow.
Ps. PR3 nie znam, ale widzialem wyniki testow i byly rewelacyjne. Jestem pewnien ze opona spokojnie pozwala na skladanie hayabusy do kolana Mozesz tez sprawdzic czy wejdzie Ci opona o wyzszym profilu, bedzie chetnie skladac sie w zakret, no i powierzchnia trzymania nieco wieksza
Re: Duży Bandzior i Hayabusa jakie OPONKI
Miałem na Hayabusie PP 2CT. Wspaniałe opony, ale z tego co pamiętam to opony nie są kluczowym czynnikiem zejścia na kolano. Niestety najważniejszy jest czynnik no-fear, którego brak nie pozwolił mi zejść na kolano nawet na torze... Inna sprawa to, że tył PP 2CT w Hayabusie kończy się naprawdę szybko.
Zgadzam sie! Same opony to tylko czesc sukcesu Ale, IMHO poczucie 'no-fear' w duzym stopniu zalezy wlasnie od opon - a dokladnie naszego zaufania do ich mozliwosci, zwlaszcza na poczatku naszych kontrolowanych 'kontaktow 3 stopnia z asfaltem'. :lol: Kiedy pierwszy raz jedziesz zlozony na kolanie, czujesz asfalt napierajacy na kolano i slyszysz scierajacy sie slider - to wlasnie podstawowe pytanie jakie blaka sie po glowie: 'czy opona utrzyma?'Hube pisze:...to opony nie są kluczowym czynnikiem zejścia na kolano. Niestety najważniejszy jest czynnik no-fear
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: pomorskie
Ja mam PR3 w sporcie i w Bieszczadach podnozki przytarte o asfalt mimo ze do kolana nie doszedlem.
Oponki super i napewno daja rade w zlozeniu + duzy przebieg
Oponki super i napewno daja rade w zlozeniu + duzy przebieg
Lechul pisze:Chciałem za namową Marka wziąć do Sokoła PR3 ale widzę, że to może oznaczać jakobym na kolanko nigdy się poskładać nie mógł ?? :cry2: ?? Poza tym, że w OT lecimy Bracia to co ja, niedoszkolony, mam zrobić ??Pit pisze:bierz PR3 (...)W takim razie bierz PP 2CT
Wszyscy kiedys to zrobia ,ale do tego trzeba opanowac sprzeta ,poczuc go, zeby to zrobic nie trzeba odrazu opon super sport,PR 3 to sportowo turystyczne oponki 2 ct ,srodek do duzych przebiegow a boki na winkle i zaraz jak zejda PP wracam do tego modelu
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Albo turystyka i przebiegi albo sport i klej w kapciach:-)
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- BS Brother
jak na moje to tak generalizujac przy dobrych warunkach (cieplo, sucho) takie PR bez problemu pozwalaja na skladanie do granic mozliwosci sprzetu, a PP dodatkowo daja mozliwosc wiekszego odkrecania/hamowania przy zlozeniu
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
-
- BS Admin
- Kontakt:
Na pewno tak ale sama geometria opony też ułatwia lepsze położenie sprzęta...luzik pisze:jak na moje to tak generalizujac przy dobrych warunkach (cieplo, sucho) takie PR bez problemu pozwalaja na skladanie do granic mozliwosci sprzetu, a PP dodatkowo daja mozliwosc wiekszego odkrecania/hamowania przy zlozeniu
Podstawa oczywiście jest w naszej głowie lecz większa płaszczyzna przylegania opony do podłoża w złożeniu zapewne przeniesie delikatnie niżej punkt krytyczny złożenia maszyny...
A reszta to trening, trening ....
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
-
- Po drugiej stronie Mocy
Mysle ze trzeba wziac pod uwage to jak czesto masz okazje skladac sie tak nisko by sprawdzac strukture asfaltu.
moje doswiadczenia z oponkami w B12,5:
jesli masz siano zmieniac co 5-6 tysi to tylko Conti RoadAttack2 - trzymanie rewelka. zarowno na tyle do skladania sie, jak i przod - hamowanie.
jesli chcesz dluzej pojezdzic to PilotRoad2/3. w 14 tysi dobilem PR2.. teraz zrobilem 7 tysi na PR3 i mam mieszane zdanie o niej.. oponka trzyma wydaje sie ladnie, zużyła sie minimalnie, ale moja sie zząbkowała. lecz ja sie z nia dosyc brutalnie obchodze.. czesto zblokowane kolo, lubie przypalic, itp.. moze to to.. moze to + wynik duzej liczby naciec. nie wiem. w ciagu miesiaca powinienem zrobic kolejne 7 tys. i bede mial porowanie do PR2.
pozdro
Daniel
jesli masz siano zmieniac co 5-6 tysi to tylko Conti RoadAttack2 - trzymanie rewelka. zarowno na tyle do skladania sie, jak i przod - hamowanie.
jesli chcesz dluzej pojezdzic to PilotRoad2/3. w 14 tysi dobilem PR2.. teraz zrobilem 7 tysi na PR3 i mam mieszane zdanie o niej.. oponka trzyma wydaje sie ladnie, zużyła sie minimalnie, ale moja sie zząbkowała. lecz ja sie z nia dosyc brutalnie obchodze.. czesto zblokowane kolo, lubie przypalic, itp.. moze to to.. moze to + wynik duzej liczby naciec. nie wiem. w ciagu miesiaca powinienem zrobic kolejne 7 tys. i bede mial porowanie do PR2.
pozdro
Daniel