luz na zaworach w VZ 800
-
- BS Brother
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
luz na zaworach w VZ 800
Witam Bractwo! Mam knyfa chciałbym sprawdzić i ewentualnie skorygować luz na zaworach w maruderze. Ma wyjechane 19000km i dopiero co go kupiłem. Nie wiem czy sprawdzać to czy nie bo mam leciutko przygrzaną rurę przy wylocie. Pozdro ![disappointed face :(](./images/smilies/emojione/1f61e.svg)
Jak nie wiesz jak to zrobic to lepiej tego nie ruszaj bo mozesz narobic wiecej szkody niz pozytku.mir pisze:Kawa dzięki ale w Pile nie ma serwisu. Chcę to zrobić sam tylko nie wiem jak to ugryść :evil:. Liczę trochę na właścicieli maruderów którzy przerabiali ten temat i wiedzą jakie śróbki odkręcić i jaki dać luz. Pozdro
Zalatw busa lub przyczepke,zaladuj moto i jedz do najblizszego serwisu (wczesniej umawiajac sie telefonicznie
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Ja tez kupilem moto z przebiegiem 17300, i mimo, ze nie widze i nie slysze zadnych sladow rozregulowania, to jade za 2 tyg do serwisu.
Jak to kiedys ktos powiedzial - "prawie kazdy ma wiertarke". Mozesz miec inny przebieg i gruz w motorku. Warto zrobic regulacje, bedziesz mial swiety spokoj przez kolejne 20 tys km.
Jak to kiedys ktos powiedzial - "prawie kazdy ma wiertarke". Mozesz miec inny przebieg i gruz w motorku. Warto zrobic regulacje, bedziesz mial swiety spokoj przez kolejne 20 tys km.
Witaj
Przyczyną przegrzania rury wydechowej mogą byś świece a nie koniecznie zawory (tak słyszałem) Moja Maruda ma przejechane 36 tyś i zaworów tam nie słychać a i świece były wymieniane regularnie więc uniknołem przebarwień. A tak jak Ci napisał Gixxer jak niewiesz lepiej nie ruszaj samemu, no chyba że jesteś typem złotej rączki któa liczy na to że przecież musi się udać
![smiling face with open mouth :D](./images/smilies/emojione/1f603.svg)
Pozdrawiam
Przyczyną przegrzania rury wydechowej mogą byś świece a nie koniecznie zawory (tak słyszałem) Moja Maruda ma przejechane 36 tyś i zaworów tam nie słychać a i świece były wymieniane regularnie więc uniknołem przebarwień. A tak jak Ci napisał Gixxer jak niewiesz lepiej nie ruszaj samemu, no chyba że jesteś typem złotej rączki któa liczy na to że przecież musi się udać
Pozdrawiam