luz na zaworach w VZ 800
-
- BS Brother
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
luz na zaworach w VZ 800
Witam Bractwo! Mam knyfa chciałbym sprawdzić i ewentualnie skorygować luz na zaworach w maruderze. Ma wyjechane 19000km i dopiero co go kupiłem. Nie wiem czy sprawdzać to czy nie bo mam leciutko przygrzaną rurę przy wylocie. Pozdro
Jak nie wiesz jak to zrobic to lepiej tego nie ruszaj bo mozesz narobic wiecej szkody niz pozytku.mir pisze:Kawa dzięki ale w Pile nie ma serwisu. Chcę to zrobić sam tylko nie wiem jak to ugryść :evil:. Liczę trochę na właścicieli maruderów którzy przerabiali ten temat i wiedzą jakie śróbki odkręcić i jaki dać luz. P ozdro
Zalatw busa lub przyczepke,zaladuj moto i jedz do najblizszego serwisu (wczesniej umawiajac sie telefonicznie ) i tam Ci to zrobia profesjonalnie.
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Ja tez kupilem moto z przebiegiem 17300, i mimo, ze nie widze i nie slysze zadnych sladow rozregulowania, to jade za 2 tyg do serwisu.
Jak to kiedys ktos powiedzial - "prawie kazdy ma wiertarke". Mozesz miec inny przebieg i gruz w motorku. Warto zrobic regulacje, bedziesz mial swiety spokoj przez kolejne 20 tys km.
Jak to kiedys ktos powiedzial - "prawie kazdy ma wiertarke". Mozesz miec inny przebieg i gruz w motorku. Warto zrobic regulacje, bedziesz mial swiety spokoj przez kolejne 20 tys km.
Witaj
Przyczyną przegrzania rury wydechowej mogą byś świece a nie koniecznie zawory (tak słyszałem) Moja Maruda ma przejechane 36 tyś i zaworów tam nie słychać a i świece były wymieniane regularnie więc uniknołem przebarwień. A tak jak Ci napisał Gixxer jak niewiesz lepiej nie ruszaj samemu, no chyba że jesteś typem złotej rączki któa liczy na to że przecież musi się udać
Pozdrawiam
Przyczyną przegrzania rury wydechowej mogą byś świece a nie koniecznie zawory (tak słyszałem) Moja Maruda ma przejechane 36 tyś i zaworów tam nie słychać a i świece były wymieniane regularnie więc uniknołem przebarwień. A tak jak Ci napisał Gixxer jak niewiesz lepiej nie ruszaj samemu, no chyba że jesteś typem złotej rączki któa liczy na to że przecież musi się udać
Pozdrawiam