Dzieki za podpowiedzi.
Teraz pobije sie z myslami i dam znac na co poszla wyplata
Sportowe z homologacja
Moderator: Emil
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 4
- Otrzymane Polubienia: 13
Re: Sportowe z homologacja
na droge profil jak homologacja raczej (chociaz do np. gixa kazdego z jakim mialem do czynienia lepiej sprawdzal sie 55 niz 50, nawet jak producent dawal 50), jesli chodzi o dunlop to faktycznie na tyl twardosc "E" jest super, klei sie i dlugo trzyma, przod medium lub soft, cisnienie seryjne lub odrobinke nizsze
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
hmm ..a jak to jest właśnie z używaniem takich opon na drodze ?
zwykłe opony zaczynają trzymać przy jakiś tam drogowych temperaturach, to nie jest tak, że opona sportowa potrzebuje wyższej temperatury by trzymać?
Z klockami sportowymi to chyba właśnie tak jest ..że średnio się na drogę nadają nierozgrzane.
zwykłe opony zaczynają trzymać przy jakiś tam drogowych temperaturach, to nie jest tak, że opona sportowa potrzebuje wyższej temperatury by trzymać?
Z klockami sportowymi to chyba właśnie tak jest ..że średnio się na drogę nadają nierozgrzane.
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 4
- Otrzymane Polubienia: 13
Opony torowe nagrzewaja sie na tyle szybko, ze to nie przeszkadza, na poczatku jazdy i jak jest zimno tylko torche bardziej sie slizgaja - ale to jest slizganie na poziomie "turystycznych kartofli" wiec do przyjecia jak sie spokojnie jedzie
pozdrawiam,
Emil
Emil
sprawdziłem dzisiaj,przejechałem 5km po miescie,predkosc 50-60km/godz + kilka swiatel ktore zatrzymaly mnie,dotknołem oponke i byla ciepła wiec mysle ze jest ok,temperatura dzisiaj 8 stopni
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
Masz dostęp do przejechanych po torze to na ulice nie kupowałbym nowych szkoda kasy
w miare dobre to 1/3 ceny za pół ceny dostaniesz takie,że polatasz po torze i ulicy
,a opony jak dla mnie to 211 GP racer,
211 GP,
a obecnie D212 chyba 7-8 rodzajów mieszanek,tylko tej na ulicy raczej nie zamkniesz.
w miare dobre to 1/3 ceny za pół ceny dostaniesz takie,że polatasz po torze i ulicy
,a opony jak dla mnie to 211 GP racer,
211 GP,
a obecnie D212 chyba 7-8 rodzajów mieszanek,tylko tej na ulicy raczej nie zamkniesz.
cz350,jawa350, cz350 długo nic i GSX 750F,GSXR600 K7
hayabusa 1300 K7
jurand7@zipnet.com.pl
509864499 /B Rh+
hayabusa 1300 K7
jurand7@zipnet.com.pl
509864499 /B Rh+