odpalanie na pycha
Moderator: bohas
odpalanie na pycha
witam, stracilem wszystkie pomysly odpalania moto, wiec zostaje mi tylko...na pycha!! jak sie to powinno robic, zeby dalo porzadane efekty?? a mianowicie: ze ssaniem, czy bez; kranik na pri czy jak?; z gazem czy bez?; na ktorym biegu(od razu mowie ze 2 bieg mam zepsuty)? ciagac go tak dlugo az odpali czy dawac mu jakies "odpoczynki"? chcialbym wiedziec wszystko na ten temat!!! z góry dzieki......chodzi o gsx600f 94r.
jeżeli nic nie robiłes to wcale sie nie dziwie że nie chce odpalic ...
pełny akumulator nie wystarczy...
gaźniki, muszą byc czysciutkie, imbus w ręke i wyczyśc komory pływakowe, tam zbiera sie taki syf, ze jest to niewyobrażalne, że cos takiego jest w benzynie.
następnie, jezeli twierdzisz ze cala reszta jest w porządku (świece, aku) ustaw kranik na PRI - to spowoduje zalanie gaźników nową, czystą benzyną (uszlachetniacz do paliwa wcale nie byłby tu zbędny), ustaw ssanie na otwarte i ogień.
w takim wypadku nie ma prawa nie odpalic, a odpalanie na pych moze byc zabójcze w skutkach - toteż radze unikać tego rozwiązania ...
pełny akumulator nie wystarczy...
gaźniki, muszą byc czysciutkie, imbus w ręke i wyczyśc komory pływakowe, tam zbiera sie taki syf, ze jest to niewyobrażalne, że cos takiego jest w benzynie.
następnie, jezeli twierdzisz ze cala reszta jest w porządku (świece, aku) ustaw kranik na PRI - to spowoduje zalanie gaźników nową, czystą benzyną (uszlachetniacz do paliwa wcale nie byłby tu zbędny), ustaw ssanie na otwarte i ogień.
w takim wypadku nie ma prawa nie odpalic, a odpalanie na pych moze byc zabójcze w skutkach - toteż radze unikać tego rozwiązania ...
w koncu znalazlem troche wolnego czasu i dobralem sie do gaźnikow,,,,,wykrecilem je i co dalej??? zdjąlem te dolne pokrywy, pod którymi są "pomaranczowe" plywaki i usunałem ten syf co był na pokrywkach,,,i to wszystko co mialem robic z tymi gaźnikami??? bo pod plywakami chyba sie nie czysci?!?? jesli cos jeszcze trzeba zrobic to prosiłbym o "bardzo jasne" napisanie tych czynnosci,,,to moje pierwsze gaźniki, wiec dlatego tak pytam