odpalanie na pycha

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Maniek600

odpalanie na pycha

Post autor: Maniek600 »

witam, stracilem wszystkie pomysly odpalania moto, wiec zostaje mi tylko...na pycha!! jak sie to powinno robic, zeby dalo porzadane efekty?? a mianowicie: ze ssaniem, czy bez; kranik na pri czy jak?; z gazem czy bez?; na ktorym biegu(od razu mowie ze 2 bieg mam zepsuty)? ciagac go tak dlugo az odpali czy dawac mu jakies "odpoczynki"? chcialbym wiedziec wszystko na ten temat!!! z góry dzieki......chodzi o gsx600f 94r.
gruby

Post autor: gruby »

a co zrobiłes z motocyklem przed jego odpaleniem ...

bo jak nie chce normalnie, to z pychu tez nie weźmie ...
Maniek600

w sumie to nic nie zrobiłem,,,,sprawdziłem iskre i jest, naładowałem akumulator, wszystko było dobrze, a moto nawet nie warknie, rozrusznik kreci i tylko tyle ze kreci, bez efektu, zadnych oznak zycia
gruby

jeżeli nic nie robiłes to wcale sie nie dziwie że nie chce odpalic ...

pełny akumulator nie wystarczy...
gaźniki, muszą byc czysciutkie, imbus w ręke i wyczyśc komory pływakowe, tam zbiera sie taki syf, ze jest to niewyobrażalne, że cos takiego jest w benzynie.

następnie, jezeli twierdzisz ze cala reszta jest w porządku (świece, aku) ustaw kranik na PRI - to spowoduje zalanie gaźników nową, czystą benzyną (uszlachetniacz do paliwa wcale nie byłby tu zbędny), ustaw ssanie na otwarte i ogień.

w takim wypadku nie ma prawa nie odpalic, a odpalanie na pych moze byc zabójcze w skutkach - toteż radze unikać tego rozwiązania ...
Maniek600

no dobra, zrobie tak jak mowisz, dzis albo jutro dobiore sie do gaznikow i dam znac, jaki tego efekt. narazie dzieki
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

mowie ze 2 bieg mam zepsuty

to na pych było by jeszcze trudniejsze niz normalnie :twisted:
daannoonn

Post autor: daannoonn »

ODRADZAM odpalania każdego moto na pych !!!!!!!!
raz byłem świadkiem jak chłopaki chciały odpalić :/
moto załapało ale aż zabardzo!. No piękna gleba była :/

Pozdrawiam
gruby

boczu pisze:
mowie ze 2 bieg mam zepsuty

to na pych było by jeszcze trudniejsze niz normalnie :twisted:
odpalac powinno sie na trójce :)
Maniek600

w koncu znalazlem troche wolnego czasu i dobralem sie do gaźnikow,,,,,wykrecilem je i co dalej??? zdjąlem te dolne pokrywy, pod którymi są "pomaranczowe" plywaki i usunałem ten syf co był na pokrywkach,,,i to wszystko co mialem robic z tymi gaźnikami??? bo pod plywakami chyba sie nie czysci?!?? jesli cos jeszcze trzeba zrobic to prosiłbym o "bardzo jasne" napisanie tych czynnosci,,,to moje pierwsze gaźniki, wiec dlatego tak pytam
gruby

nie trzebabylo ich nawet wyjmowac ...

pod gaxnikami jest imbusik, trzeba go odkrecic, wyczyscic syf, zakrecic ..
ustawic kranik na PRI, ssanie on, i ogień!!
ODPOWIEDZ