witam
tydzień temu zakupiłem cacko zwane Banditem, stąd też moja obecność na niniejszym forum. W dokmentach które dostałem od niemiaszka znalazłem rachunek za wymianę oleju 10W40, jednak nic nie pisze czy półsyntetyk czy syntetyk, jak również jakiej marki. Stąd też moja niepewność.... co zalać.... myślę o Motulu 10W40 półsyntetyku... ale....
Pozdrawiam :?
wymiana oleju w Bandicie
Moderator: bohas
-
- Moderator
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 10
Cześć. Dobrą praktyką jest wywiad, jakich olejów używał poprzedni właściciel (zawsze pytam o amortyzatory i silnik). Oznaczenie 10W40 oznacza półsyntetyk (chyba, że się mylę - uświadamiać . Ja dotąd jeżdziłem na Mobil1 Extra i byłem zadowolony (teraz jestem skazany na mineralny Castrola - zobaczymy Co do innych marek, to pamiętam burzliwą dyskusję ładny kawałek czasu temu na pl.rec.motocykle - ogólnie nie polecam lać orlenowskiego (po otwarciu butelki zapach zawsze kojarzył mi się z przypalonymi plackami ziemniaczanymi:). Ogólnie w dzisiejszych czasach oleje są mieszalne ze sobą, chociaż najlepiej jest oczywiście trzymać się jednego producenta. Jeśli jest mozliwość - skontaktować się z Niemcem.
Pozdr.
Pozdr.
Życie jest piękne, gdy żyć się umie, a człowiek swoje moto rozumie.
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241