Witam!
Zauwazylem ostatnio (przez przypadek) ze moj wydech tzn. komin i kawalek kolektora, ktory wystaje spod plastiku sa zadziwiajco chlodne. Nawet po ostrej, polgodzinnej jezdzie tlumik jest tylko cieply a wlasciwie to letni, kolektor jest tylko nieco cieplejszy (i robia sie zimne w ciagu kilku minut). Troche mnie to zaskoczylo (pozytywnie oczywiscie) bo w Inazumie to przez dobre 20min do tlumika dotknac sie nie mozna, nie wspominajac o kolektorach...
Czy ktos mnie oswieci czemu tak jest? Czy jest np. zasluga tytanu z ktorego jest tlumik? W sumie to jestem bardzo zadowolony, nigdy nie przypale buta, lydki czy sakw kiedy objucze mojego 'litra' przez podroza wokol Europy, jaka planuje w te wakacje.
Pozdrawiam,
Pit
Niska temperatura wydechu
Moderator: Emil
Nita,
Ja kolektorow nawet nie widze bo schowane sa pod plastikiem, widze tylko 20cm czarnej rury tuz przed kominem Tak czy inaczej wiem przynajmniej ze mam przelotowy Musze sie jeszcze dowiedziec dokladnie co to za cudo (MHP), bo ceny tej firmy sa dosyc wysokie tzn. zaczynaja sie od 350f a widzialem tez modele po 700-800f :shock: A z drugiej strony w sieci jakos o nich malo :? Podskocze do jakiegos serwisu to moze mnie oswieca...
Dzieki,
Pit
Ja kolektorow nawet nie widze bo schowane sa pod plastikiem, widze tylko 20cm czarnej rury tuz przed kominem Tak czy inaczej wiem przynajmniej ze mam przelotowy Musze sie jeszcze dowiedziec dokladnie co to za cudo (MHP), bo ceny tej firmy sa dosyc wysokie tzn. zaczynaja sie od 350f a widzialem tez modele po 700-800f :shock: A z drugiej strony w sieci jakos o nich malo :? Podskocze do jakiegos serwisu to moze mnie oswieca...
Dzieki,
Pit