z dzikusa na Maraudera 800?
z dzikusa na Maraudera 800?
planuję taką przesiadkę, jednak mam pewne obawy. czy marauder nie będzie zbyt skomplikowany w porównaniu do savage. no i łańcuch trochę mi nie leży. nie jechałem jeszcze marauderem i pytanie mam czy trudniej od dzikusa się prowadzi. dzikus to mój pierwszy motor, więc doświadczenie mam niewielkie. koszy napraw będą dużo większe? bo 3 tysie za remont silnika dzikusa wydają mi astronomiczne. ciekaw jestem ile kosztowałby w tym. nie zakładam że trzeba będzie robić remont po zakupie, ale ryzyko kupowania używanego sprzętu zawsze jest zwłaszcza dla kogoś takiego jak ja co nie ma doświadczenia.
jestem zainteresowany tym:
http://olx.pl/oferta/suzuki-marauder-80 ... 4dcc511739
warty zainteresowania i swojej ceny?
a może macie inne propozycje w tym przedziale cenowym
pozdro
jestem zainteresowany tym:
http://olx.pl/oferta/suzuki-marauder-80 ... 4dcc511739
warty zainteresowania i swojej ceny?
a może macie inne propozycje w tym przedziale cenowym
pozdro
-
- The Real One
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 1
- Otrzymane Polubienia: 2
Re: z dzikusa na Maraudera 800?
Nie wiem ile do tej pory masz nakręcone,ale wydaje mi się, że przesiadka z 650 na 800 to nie powinien być problem.Ja
przesiadłem się z 150 na 1250 i dałem radę.Podobnie wygląda sprawa z łańcuchem.Smarowanie co 300-400km zajmuje
minutę i o ile jest centralna podstawka to też żaden problem.
przesiadłem się z 150 na 1250 i dałem radę.Podobnie wygląda sprawa z łańcuchem.Smarowanie co 300-400km zajmuje
minutę i o ile jest centralna podstawka to też żaden problem.
nastoletnie początki to stary JUNAK,potem dłuuugo nic,Powrót to H... jednoślad ps 150,4 sezony gsx 1250 fa,
Czarna Hayabusa L 4, III generacja hajki 2022
Pragnę realizować dotychczas niespełnione marzenia
Czarna Hayabusa L 4, III generacja hajki 2022
Pragnę realizować dotychczas niespełnione marzenia
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
- poziom "skomplikowania" - większy
- bez przesady, przy dobrym smarze 500-700 km smarowanie, ale wytrzymałość mniejsza
- prowadzenie, cięższy (trzeba się do tego przyzwyczaić), hamuje (często to szok dla użytkownika LS )
- zależy jakich napraw, teoretycznie mniej awaryjny, w czasie przeglądów okresowych - droższy
- bez przesady, przy dobrym smarze 500-700 km smarowanie, ale wytrzymałość mniejsza
- prowadzenie, cięższy (trzeba się do tego przyzwyczaić), hamuje (często to szok dla użytkownika LS )
- zależy jakich napraw, teoretycznie mniej awaryjny, w czasie przeglądów okresowych - droższy
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
jeżdżę od kwietnia i dzikusem przejechałem jakieś 3 tysiące. ogólnie bardzo fajnie się nim jeździ i hamulce dają radę.
jednak mam niedosyt chromu
co myślicie o tym moto z linka? wart ceny? na zimę wydaje mi się że mogło by być trochę taniej.
jednak mam niedosyt chromu
co myślicie o tym moto z linka? wart ceny? na zimę wydaje mi się że mogło by być trochę taniej.
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: pomorskie
Pomykam w tym miasteczku z ludźmi którzy głównie jeżdżą na motongach tego typu no i większych
Ale tego motocykla nie znam (może ktoś nie zrzeszony )
Pozdro
Ale tego motocykla nie znam (może ktoś nie zrzeszony )
Pozdro
Savage LS 650, 89 - odjechał ale wspomnienia wspaniałe
teraz 850 boxer a obecnie spieszony
Adam - fpka1410@wp.pl
teraz 850 boxer a obecnie spieszony
Adam - fpka1410@wp.pl
gdybym wstępnie się dogadał z sprzedającym mógłbyś zerknąć na to moto? nie mam daleko z Grudziądza do Tczewa, ale było by fajnie gdyby ktoś zimnym okiem spojrzał na niego.
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Ja Maraudera wspominam bardzo na tak
Super do jazdy solo, bardzo wygodny do jazdy w duecie.
Wiem, że dla wielu ta oryginalna, prosta i krótka kiera stanowi problem. Jednym źle sie prowadzi innym po prostu nie podoba się.
Musisz tylko ogarnąć masę sprzętu i uważać w wolnych i bardzo wolnych zakrętach. Lubi się położyć bez odpowiedniej kontroli gazu.
Super do jazdy solo, bardzo wygodny do jazdy w duecie.
Wiem, że dla wielu ta oryginalna, prosta i krótka kiera stanowi problem. Jednym źle sie prowadzi innym po prostu nie podoba się.
Musisz tylko ogarnąć masę sprzętu i uważać w wolnych i bardzo wolnych zakrętach. Lubi się położyć bez odpowiedniej kontroli gazu.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
-
- BS Admin
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 23
- Kontakt:
Też miałem okazję przez sezon tym latać, i to w zasadzie można rzec było pierwsze moto, i wspominam go podobnie jak Lechul - tzn. bardzo dobrze...Lechul pisze:Ja Maraudera wspominam bardzo na tak
Tu już moje odczucia są nieco inne, do latania wkoło komina ok., ale powyżej 200/300 km d..a odpada, niestety jest dość twardy...Lechul pisze: Super do jazdy solo, bardzo wygodny do jazdy w duecie.
To już kwestia gustu, ale na tej kierze da się jeździć...Lechul pisze: Wiem, że dla wielu ta oryginalna, prosta i krótka kiera stanowi problem. Jednym źle sie prowadzi innym po prostu nie podoba się.
To jest fakt, przy małych prędkościach np. na rondach trzeba mieć baczenie...Lechul pisze: Musisz tylko ogarnąć masę sprzętu i uważać w wolnych i bardzo wolnych zakrętach. Lubi się położyć bez odpowiedniej kontroli gazu.
Dla mnie jednak największym problemem był niestety łańcuch, poza charakterystycznym hałasem, niestety wiecznie usyfione tylne koło... Z perspektywy czasu, po kilku sezonach na moto z kardanem albo pasem, wiem, że do łańcucha nie wrócę...
Z takich dość istotnych informacji, trzeba pilnować poziomu oleju w silniku. Jest go dość niewiele, a Maraudery ponoć go lubią spijać, choc mój tej przypadłości nie posiadał... Poza tym naprawdę wdzięczne moto godne polecenia...
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
XV1900 Raider - historia
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Jesteś duży dasz radę, strach ma wielkie oczy, jak się spodoba bierz (jazda próbna koniecznie z paręnaście km, odpalaj zimne moto jsk ciepłe to poczekaj). Większość kredensów wali się w zakręt jak za wolno. Wygoda i komfort to rzecz dyskusyjna lecz jestem pewien, że porównując do Gienka nie ma o czym dyskutować.
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
512 272 500
no właśnie duży nie jestem, 174 w kasku
trochę mnie nastraszyliście z tym obalaniem.
łańcuch naprawdę jest hałaśliwy?
trochę mnie nastraszyliście z tym obalaniem.
łańcuch naprawdę jest hałaśliwy?
-
- Moderator
Jak się nie przejedziesz to nie będziesz wiedział, dziewczyny pomykają na marudach i sobie chwalą, łańcuch usłyszysz i owszem ale z górki na wyłączonym silniku.
512 272 500
512 272 500
no ale jakby się trafiał Ci jakiś VS w zasięgu finansowym to lepiej pójść w jego stronę
-
- Moderator
Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie ale to Tobie się ma podobać.franio123 pisze:a jak podoba ci się ten egzemplarz z linka?
Ps.
Idzie zima sprzedaj gienka i spróbuj ucelować tak jak Marian radzi, będziesz jeszcze bardziej kontent, choć z drugiej strony " tak krawiec kraje jak materii staje" i nie ma co się zbytnio rujnować.
512 272 500
512 272 500
-
- BS Admin
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 23
- Kontakt:
I tu się przychylam... Za 10tys raczej VS1400 nie kupisz, ale 800 ładną powinieneś juz znaleźć... I problem łańcucha rozwiązuje się sam...marian07 pisze:no ale jakby się trafiał Ci jakiś VS w zasięgu finansowym to lepiej pójść w jego stronę
A co do zakrętów, to nie bierz tego aż tak dosłownie, znów nie jest tak, że przy każdym pochyleniu będziesz się nogami musiał podpierać... To jest wyczuwalne przy naprawdę bardzo wolnej jeżdzie w ostrzejszym zakręcie... Wtedy trzeba uważać...
Marauder VZ800 - sprzedany
XV1900 Raider - historia
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
XV1900 Raider - historia