VZ 800 pytania..

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Wilku

VZ 800 pytania..

Post autor: Wilku »

Pierwsze pytanie: ile zębów ma zębatka tylna fabrycznie? ? i o ile można zmienić napęd żeby jeszcze dawał rady na 5-tce?
Drugie pytanie: Jaka jest faktyczna pojemność zbiornika paliwa 14 czy 18 litrów ?
Pytanie trzecie: Czy możliwe jest tankowanie co 300 km czy nie da rady ?

Pytam ponieważ dopiero zakupiłem w dniu dzisiejszym a źródła różnie podają.

Model 1998 rok.
Pozdrawiam
isowiec

Re: VZ 800 pytania..

Post autor: isowiec »

Witaj.
Zbiornik paliwa 13l, tankowanie w najlepszym razie co ok 250 km, niestety ilości zębów nie pamiętam, mój jest z 1997r.
Wilku

a wiesz może jak się dostać do tylnej żarówki ? tam nie ma żadnej śrubki...
isowiec

Post autor: isowiec »

Niestety jeszcze nie wymieniałem.
marian07

Post autor: marian07 »

może się przyda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wilku

Isowiec, też masz tak, że jak odkręcisz manetkę gwałtownie to tak jakby wyprzęga do pół sprzęgła samoczynnie? zamiast od razu pójść jak się należy ?
Marian THX , przyda się , ale mnie interesuje jak się wymienia tam żarówke a nie jjak rozebrać lampe na części pierwsze. Musi przecież być jakiś dostęp do niej..
Wilku

wygląda na to że będzie śrubka od srrony wewnętrznej błotnika tak jak na górnym rysunku. ale jedyne co tam wyczuwam to gumowa osłonka którą nie wiem jak zdjąć :D odpukać żarówka działa, ale przydałoby się wiedzieć w razie W jak się do niej dostać.
ODPOWIEDZ