Jeszcze jedno pytanie przy okazji co do spalania, 7-7.5l przy spokojniej jeździe na trasie i 8-9l przy NORMALNEJ jeździe w mieście to dużo jak na bandita? Słyszałem bajki że palą 6-7l...
Z góry dzięki za pomoc
Moderator: bohas
Robert pisze:Skoro ruszales gaźniki to sprawdź położenie TPS-a
Normalna czytaj nie przekraczając prędkości 130-140km/h po za miastem i w mieście wiadomokali pisze: Co do spalania - wszystko co zależy od tego jak "spokojna" i "normalna" jest twoja jazda.
Ja jestem asem zamułu i oszczędności mój bandziorno 12 w mieście spala 6,5 - 7l (bez problemu się mieszczę w tym przedziale). Jak się mocniej odkręcam, da radę i ponad 10 l wychłeptać bez problemu.
Tak działo się przed czynnościami serwisowymipeper pisze:Witam, a więc :
- Czy przed czynnościami serwisowymi też się to dzialo ?
- Kable ?
- Skład mieszanki ile podaje serv a ile masz TY?
- Motocykl jest z 96r. Czyszczenie gaźników czym?, proponował bym ultra czas robi swoje i ostatnie
FILTR POWIETRZA.
Jeżeli wcześniej tego nie mialeś nie ma bata coś jest źle zrobione, złożone, przeoczone.
Membranki są lekko "rozciągnięte/napuchnięte" ale udało sie złożyć to szczelnie, świece kawa z mlekiem były było dławienie, teraz są lekko ciemniejsze trochę za bogata mieszanka jest ale tak czy siak się dławi.luzik pisze:1. Benzyna na gaźniki może być za mało ..kup coś takiego jak carb cleaner motula na następne czyszczenie.
2. Oglądałeś membrany w gaźniku ? ...sprzęt ma już trochę lat.. czasami są szczelne, ale już za bardzo "napuchnięte"
3. Spalanie w miarę ok.
4. Sprawdź jak wyglądają teraz świece.