Tłumik SV650

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

malybdg

Tłumik SV650

Post autor: malybdg »

Witam
Chcę zmienić tłumik w moim motocyklu, czy opłaca sie kupić oryginał za powiedzmy 200zł i "wypróżnić" go?
Końcówki markowe, z tego co wiem, wymagają ciecia rur, a nie bardzo chcę sie bawić w ten sposób.
Czy SVka nie straci uroku po wypróżnieniu tłumika ?

Pzdr
Abe

Post autor: Abe »

Może i straci, ale to nie wszystko. przez pusty tłumik łatwiek uciekają spaliny, co moze spowodował wypalenie się zaworów i innych czesci układu wydechowego itd... poszukaj na forum, bo tematy na ten temat juz były...[/url]
malybdg

Szukałem, generalnie odradza się, miałem nadzieję, że w przypadku twina będzie trochę inaczej, ale dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam
figer
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: figer »

Ja tam zaryzykowalem i obcialem. Zawsze mozna wrocic do oryginalu za pomoca obejmy, a dzwiek jest zacny.
Ewentualna regulacja gaznikow nie kosztuje majatku, a efekt jest wyrabisty.

Z poczatku bylem zadowolony z fabrycznego wydechu, ale jak uslyszalem wydech w sprzecie Rybki to zachorowalem :roll:
Wpadnij do mazowieckiego i zobacz w moim poscie "Co kupilem?"
ObrazekObrazek
JarekNF

Post autor: JarekNF »

A jak byś wymieniał to koniecznie z miedzianą obejmą, dodaje uroku :lol: :lol:
malybdg

Tłumik SV650

Dzięki za odpowiedzi, ktoś w Bydgoszczy jeździ na SV-ce z niestandardowym tłumikiem. Mijał mnie w zeszłym roku późnym wieczorem, do dziś pamiętam jak mi nogawki latały ;)
Dzieki wiec za rady, sa jakieś lepsze miejsca niż allegro do szukania używanych oryginalnych puszek ?
figer
BS Brother
BS Brother

JarekNF pisze:A jak byś wymieniał to koniecznie z miedzianą obejmą, dodaje uroku :lol: :lol:
Dzis przyszedl oryginal :lol: :wink:
ObrazekObrazek
mario33

Post autor: mario33 »

figer pisze:Dzis przyszedl oryginal :lol: :wink:
Gratki figer.. Ale miedż zachowaj do przyszłego muzeum BS :lol:

Penisa-killera wyciągnąłeś ? czy juz został sobie w dziurce od tyłu ?
figer
BS Brother
BS Brother

Odetkany :D
Dzisiaj testowalem skutecznosc jadac w kierunku Pragi mostem Grota o godzinie 18 :lol:
Tylko jeden fiutek nie chcial sie odsunac - jak przegazowalem, to nawet baby mnie przepuszczaly :lol: :D (nie uwlaczajac siostrzyczkom BS ;) )

Abysta BS wiedzieli o co Mariowi chodzi to pokaze jak wyglada oryginalny DBkiller Leo :lol: 8)
Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek
mario33

...

Post autor: mario33 »

mowilem ze penis... znaczy sie wibrator podgrzewany :lol:
malybdg

Tłumik SV650

Figer, pochwal się gdzie kupiłeś ile płaciłeś, w Bydgoszczy znalazłem tylko tłumiki "Monti". A bardzo chciałbym coś zakupić póki mam troche środków ;)

Pzdr
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

Z tymi SBK to jest taki gosc na "allegro" , Cała sprawa wygląda tak ze w polsce wybudowali fabryke Leo i dlatego da sie kuppic za 550zł :twisted:
Co do SV , jesli masz na wtrysku to strawi kazdy tłumik , zero regulacji.

sam kupuje takiego leo do mojego B6
ODPOWIEDZ