Jestem dumnym posiadaczem Dzikuski ale mam pewnie kłopot.
Jak jechałem i padał deszcz (nie wiem czy to istotne) poczułem, że jest coś nie tak z obrotami (jakby miał słabą moc) i zaraz mi zgasł w czasie jazdy. Jak się zatrzymałem to szła para (ale może też dym) z wyjścia z cylindra rury wydechowej. Długo go kręciłem i nie mogłem zapalić. Poczekałem 5 minut z kręceniem i wreszcie załapał, ruszyłem dalej ale czułem że ma słabą moc więc trzymałem motor w obrotach. Po 10km znowu zgasł, poczekał z 5 min i znów zapalił, do garażu miałem 10km i jakoś dojechałem i pod garażem zgasł. Od niedzieli nie paliłem.
Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Średnio się znam na motorach (choć przy WFM dłubałem), z paroma osobami gadałem i mówią, że może to być paliwo (na pewno spuszczę to co jest i posprawdzam przewody), jeden mi mówił, że może to być świeca słaba (podczas deszczu woda weszła i taki problem). Będę wdzięczny za możliwą pomoc, jak zawsze z wolnym czasem jest słabo a w sobotę chciałem podjechać na imprezę motocyklową.
Będę wdzięczny za pomoc, jeśli taki wątek był przepraszam ale niestety nie odnalazłem pomocnej wiedzy.
LS 650 Dzikuska gaśnie silnik i problem z odpaleniem
Re: LS 650 Dzikuska gaśnie silnik i problem z odpaleniem
Jeszcze mam jedno pytanie.
Dziś rano zajrzałem do Dzikuski i stwierdziłem jakby "pocenie" silnika, Dziś bez problemu odpaliłem Dzikuskę, chwilę przejechałem i nie było problemów. Ale jak ustawiłem ją w garażu to jakby delikatny dym szedł z silnika.
Czy jest możliwe, że przyczyną tych problemów jest uszczelka silnika? Czy ktoś miał taki problem?
Będę wdzięczny za pomoc.
Dziś rano zajrzałem do Dzikuski i stwierdziłem jakby "pocenie" silnika, Dziś bez problemu odpaliłem Dzikuskę, chwilę przejechałem i nie było problemów. Ale jak ustawiłem ją w garażu to jakby delikatny dym szedł z silnika.
Czy jest możliwe, że przyczyną tych problemów jest uszczelka silnika? Czy ktoś miał taki problem?
Będę wdzięczny za pomoc.
-
- BS Brother
- Województwo: lubelskie
Witaj.Usterka jest dość nie typowa.Bo jeśli gaśnie przy deszczowej pogodzie to gdzieś się dostaje woda i iskra idzie w krzaki . Jeśli idzie o pocenie czy dymienie to nigdzie nie jeździj tylko sobie zobacz na sucho jak się zachowuje silnik.Z czego dymi.Czy coś cieknie.Wiesz za mało informacja by coś doradzić.Może w realu by ktoś to zobaczył.Ps Napisz do Osamy on zjadł zęby na tych motocyklach i się zna.Napisz do niego prywatna wiadomość.Na pewno coś pomoże.
-
- The Real One
- Województwo: podlaskie
- Kontakt:
Zobacz, czy w such ciepły dzień jest ok, ale troszkę pośmigaj, żeby dobrze nagrzać silnik. Koniecznie sprawdź poziom i stan oleju (czy nie jest masłowaty lub wodnisty, czy nie czuć benzyną). Opis brzmi trochę nieciekawie i trąci grozą. Silnik gaśnie po przejechaniu kilku km i nie może odpalić, póki nieco nie ochłonie - to mnie niepokoi. Ale może być tak, jak mówi bajart i tego Ci życzę. W takim przypadku zacząłbym od zmiany przewodów wysokiego napięcia.
- pozdrawiam
kali
GSF 1200 (bandziorno)
tel. 509 524 282
gg: 6310520
kali
GSF 1200 (bandziorno)
tel. 509 524 282
gg: 6310520
-
- Naciagacz Łańcucha
- Województwo: świat i okolice
Kiedys dostalem sluzbowe autko, kazde najechanie na kaluze skutkowalo zgasnieciem silnika. Okazalo sie ze woda dostawala sie pod kopulke rozdzielacza, w dodatku przewody byly jakies lipne.
Zycze ci by to nie bylo nic wiecej jak uszkodzony przewod napiecia. Jest to prawdopodobne.
Zycze ci by to nie bylo nic wiecej jak uszkodzony przewod napiecia. Jest to prawdopodobne.
---------------------------------
+47 95869510 GG - 8705488 Skype - paco_x
Suzuki Intruder M800 2011r
+47 95869510 GG - 8705488 Skype - paco_x
Suzuki Intruder M800 2011r
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
to mały problem, bo jeśli dobrze pamiętam to cewka, przewód i fajka tworzy jedną całośćkali pisze:Zobacz, czy w such ciepły dzień jest ok, ale troszkę pośmigaj, żeby dobrze nagrzać silnik. Koniecznie sprawdź poziom i stan oleju (czy nie jest masłowaty lub wodnisty, czy nie czuć benzyną). Opis brzmi trochę nieciekawie i trąci grozą. Silnik gaśnie po przejechaniu kilku km i nie może odpalić, póki nieco nie ochłonie - to mnie niepokoi. Ale może być tak, jak mówi bajart i tego Ci życzę. W takim przypadku zacząłbym od zmiany przewodów wysokiego napięcia.
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach![smiling face with open mouth and smiling... :)](./images/smilies/emojione/1f604.svg)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563