VZ800 Kranik rezerwy - obsługa
VZ800 Kranik rezerwy - obsługa
Witam, może dla niektóry mój problem zabrzmi banalnie ale jestem świeżo upieczonym "Maruderem". Chodzi mi konkretnie o kranik rezerwy, jak można z niego korzystać, gdy np zabraknie mi paliwa w trakcie jazdy. A już raz miałem taką przygodę i musiałem z buta zasuwać na najbliższą stację po paliwo. jak wiecie VZ800 nie ma kontrolki, która ostrzega o końcówce paliwa. Kranik ma 4 pozycje ON, OFF, FUEL oraz RES. W jakie pozycji powinien być ustawiony podczas tankowania, w jakiej podczas jazdy z pełnym bakiem i w jaką pozycję należy go ustawić jak w baku zabraknie paliwa? Jakie ma on generalnie zastosowanie. Wybaczcie ale nie mogę znaleźć nigdzie informacji na ten temat. Będę wdzięczny za krótką i jasną instrukcję obsługi tego kranika.
Z góry bardzo dziękuję.
Z góry bardzo dziękuję.
Re: VZ800 Kranik rezerwy - obsługa
hejka powiem tak
ja mam cały czas w położeniu na rezerwę nawet po zatankowaniu do pełna tyle tylko po każdym tankowaniu zeruję sobie licznik i gdy zbliża się około 170km normalnej jazdy to czas zatankować.
podaj maila to wyśle instrukcję
ja mam cały czas w położeniu na rezerwę nawet po zatankowaniu do pełna tyle tylko po każdym tankowaniu zeruję sobie licznik i gdy zbliża się około 170km normalnej jazdy to czas zatankować.
-
- BS Admin
- Województwo: śląskie
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 25
- Kontakt:
Jak dla mnie sprawa jest prosta - Tankujesz i ustawiasz na ON/FUEL, jeździsz aż zacznie szarpać... Wtedy przepinasz na RES i szukasz najbliższego poidła... Ciekawi mnie ta pozycja ON i FUEL. Z tego co pamiętam Maruda miała 3 pozycje - OFF, ON/FUEL i RES
Z całym szacunkiem, ale to jest absolutnie bez sensu...darecki60 pisze:hejka powiem tak
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, temat ogarnąłem dzięki koledze, który jak się okazało jest również posiadaczem VZ800. Kranik najlepiej aby był cały czas w pozycji ON wtedy podczas tankowania zalewa się rezerwa (2-3l ponoć) po tankowaniu na full można ale nie trzeba ustawić w pozycję OFF. W momencie objawów braku paliwa, kranik należy przełączyć w pozycję RES i śmigać na najbliższą stację. Co do pozycji FUEL to raczej dotyczy to opisu samego kranika, że jest to zaworek od paliwa i nie ma żadnego zastosowania.
Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękuję. Temat chyba można zamknąć.
Jeszcze raz wszystkim serdecznie dziękuję. Temat chyba można zamknąć.
-
- BS Brother
- Województwo: podlaskie
Fuel-ogólnie bo to kranik do paliwa
Pozycja Off-kranik zamknięty całkowicie!!!!!!
pozycja On-jazda
pozycja Res-jak napisał Harpoon-rezerwa i szukasz stacji
oczywiście można ustawić na Res ale po szarpnięciach i zatrzymaniu silnika jest już tylko jedna pozycja-pchanie moto bo wydojone do cna
no i oczywiście w VZ 800 indykator to mały ^na obwodzie a nie rączka
pozdrawiam
Pozycja Off-kranik zamknięty całkowicie!!!!!!
pozycja On-jazda
pozycja Res-jak napisał Harpoon-rezerwa i szukasz stacji
oczywiście można ustawić na Res ale po szarpnięciach i zatrzymaniu silnika jest już tylko jedna pozycja-pchanie moto bo wydojone do cna
no i oczywiście w VZ 800 indykator to mały ^na obwodzie a nie rączka
pozdrawiam
nie przeginaj nie jesteś z gumy
Marauder VZ800 99r sprzedany,obecnie brak
Marauder VZ800 99r sprzedany,obecnie brak
ja szczerze nie odczuwam różnicy, boje sie zrobić 200 km bez tankowania, mimo, ze pali ponizej 6 a wchodzi niby 13... w pionie siedząc na moto wlałem 13,85 l przy niemalże suchym zbiorniku. i jakoś boje sie sprawdzac bez karnistra, zeby byc w stanie oszacowac czy mi litr czy dwa zostały w baku, a nieraz warto wiedziec takie rzeczy. kazdy litr to kilkanascie km. ale ze strachu w trasie na mazury tankowałem co niewiele ponad 100 km, wlewając średnio koło 6 - 8 litrów.. ale cóż, zdecydowanie jest to wada niż zaleta tej maszyny
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
To ja jeszcze dodam, że działa to tak, że w baku są 2 rurki wychodzące z dna ..jedna krótsza (RES), druga dłuższa(ON) i kranikiem przełączasz pomiędzy rurkami
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
13l wchodzi do baku, 2l to rezerwa. Czasem idzie się oszukac sprawdzajac na słuch stan paliwa
trzebaby było na wysuszony zbiornik wlewać po litrze i trząść nim zapamiętując dźwięk, bo inaczej za holere nie ustalisz ile zupy zostało ani zajrzeć ani wskaźnika ani nic na czuja
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Poświeć sobie zapałką :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254