Nieśmiało otwieram wątek mojego nabytku - wszelkie podpowiedzi mile widziane, a wręcz uprzejmie proszę o sugestie bardziej doświadczonych właścicieli.
Zakup, rejestracja, pierwszy tysiąc km na sprzęcie za mną, nacieszyłem się i czas wziąć się do roboty albo przynajmniej spróbować bo mechanik ze mnie żaden
Na pierwszy rzut oka widzę, że mam do ogarnięcia:
1. Wyregulowanie kierownicy, jakoś nie jest idealnie prosta.
2. Usunięcie rdzawych kropek na felgach i dźwigni hamulca tylnego/zmiany biegów.
3. Bliższe oględziny wału: sprawia wrażenie lekkich luzów i chyba odrobinę się poci.
4. Wymiana / wyciszenie wydechów - są akcesoryjne i niemiłosiernie dudnią. Fajne to na krótką metę ale po 50km bez zatyczek łeb urywa.
5. Kubek prędkościomierza - jest popękany a lubię jak wszystko jest w całości
I teraz prośba o delikatne wsparcie:
1. Czy ktoś z Was dysponuje może PDF serwisówki do tego modelu w PL? Dorwałem gdzieś z sieci 450stron po ang ale słownictwo techniczne nie jest moją mocną stroną i nie jestem pewien tłumaczeń googla.
2. W ogniu polerki nie chciałbym zepsuć felgi - możecie polecić sprawdzone sposoby na usunięcie pierwszych śladów korozji na delikatnych powierzchniach?
3. To mój pierwszy sprzęt bez napędu łańcuchem i nie wiem czy nie jestem przewrażliwiony. Jaki luz powinine być wyczuwalny na wale, czy akceptowalne jest lekkie pocenie się przy uszczelce, czy mogę wstępnie zweryfikować ewentualne problemy napędu bez rozbierania / bądź uspokoić się, że "tak ma być" ?
4. Ktoś chętny na wymianę akcesoryjnych puszek na oryginały ?
Na razie znalazłem tylko coś takiego: https://www.otomoto.pl/oferta/oryginaln ... zHuSV.html
ale po pierwsze nie wiem czy będą pasowały wydechy z 2009 do moto z 1996, po drugie czy ta cena za taki stan to znowu wielka okazja...?
5. Ktoś / coś a'propos kubka prędkościomierza? Nigdzie nie widzę w sieci - ewentualnie nowa część na zamówienie lub używany prędkościomierz... z reguły wyskalowany w milach.
Ewentualnie kupię nowy ale czy pozostaje mi ściąganie z USA, czy ktoś z Was ma dostęp do części lokalnie?
Sporo tego ale nie ma pośpiechu
Pozdrawiam :moto: