Dwa koła.
-
- BS Brother
- Województwo: opolskie
Re: Dwa koła.
3mam kciuki. Tylko faaak zawsze pod wiatr:))
gg 2883934
Bandit 650s+Leo Vince SBK Evolution II sprzedany, CZARNA PADLINA sprzedana ciekawe co teraz ...
BMX, Over the Top, Merida Crossway 100 D... Pozdrawiam
Bandit 650s+Leo Vince SBK Evolution II sprzedany, CZARNA PADLINA sprzedana ciekawe co teraz ...
-
- BS Brother
- Województwo: podlaskie
Jaki zwycięzca?????Zwycięzcą będzie każdy kto przejedzie w tydzień te 100 km,dziś dopiero czwartekBartłomiej pisze:Bolo został zwycięzcą !!
wygrał nasz viberowy chellenge - 100 km w tydzień , zrobił to w 3 dni!!
Brawo
(a ja jeszcze muszę 80 km trzasnąć)
Bolo to szaleniec i wichrzyciel ,pewnie wicher dlatego mu sprzyja pchając jego i jego pedały pod górkę. :jezyk: :jezyk: :jezyk:
nie przeginaj nie jesteś z gumy
Marauder VZ800 99r sprzedany,obecnie brak
-
- BS Brother
tak nie było powiedziane kto pierwszy , ważne żeby w tydzień ale mała satysfakcja jest, no Warrior by się śmiał bo on taki robi w przerwie między pierwszym nocnym siku a śniadaniem. :) hehe.,
ale fakt zawsze pod wiatr też tak macie ze jak jedziecie i wieje w mordę to kur*icie na głos???
ale fakt zawsze pod wiatr też tak macie ze jak jedziecie i wieje w mordę to kur*icie na głos???
gg 2883934
-
- BS Brother
Z wiatrem ja tak mam
U mnie na wiosce dochodzą jeszcze te małe przebrzydłe muszki(sorki Mucha :oops: )są miejsca gdzie ich tyle ,że nos cały będzie i oczy jak w porę nie zatkasz
U mnie na wiosce dochodzą jeszcze te małe przebrzydłe muszki(sorki Mucha :oops: )są miejsca gdzie ich tyle ,że nos cały będzie i oczy jak w porę nie zatkasz
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: mazowieckie
- Otrzymane Polubienia: 1
Kosiczku, zakładaj kask od motóra :mrgreen:
GSX 600F Jest motocykl - a jednak! ***** No i Katana odjechała...
Nadal jest motocykl, sportowy literek 171KM, ale już nie Suzuki...
Nadal jest motocykl, sportowy literek 171KM, ale już nie Suzuki...
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: pomorskie
Cha.. dopiero znalazłem ten działkosik pisze:Nie szukam roweru, mam jaki mam, pytanie brzmialo :by jechać max szybko, starać się kręcić w miarę tym samym tempem i szukać przełożeń do tego czy zwyczajnie na jak najwyższym ale kręcić wolniej i jednocześnie z większym wysiłkiem?
Kręcenie korbą to się kadencja nazywa. Im szybciej tym lepiej dla mięśni stawów itd.
Na rowerach przejechałem ... pewnie ze 100tyś km. Miałem ich .. sporo i mam jeszcze kilka. MTB, szosowe i czasowe. Wyścigi w mastersach, MTB itd..
A zacząłem jeździć w wieku 40 lat dla zdrowia i przez sporą nadwagę. Przy 174cm miałem 105kg a potem 74kg
Pierwsze co bym doradził to kupno kolarskich butów i pedałów z zatrzaskami i potem trochę pociwczyć wpinanie i wypinanie bez jazdy.
Buty wersja turystyczna tzn. wyglądają jak zwykłe ale mają możliwosć przykręcenia bloków w taki sposób, że można w nich chodzić.
Poprawia to bardzo efektywność pedałowania. Wówczas pedałując nie tylko gnieciemy w dół ale też możemy ciągnać stopą do góry. To trochę treningu wymaga ale po czasie samo wchodzi i jedzie sie rewelacyjnie.
Co ważne, z poczatku trzeba z siodłą wstawać dość często, żeby krew przez cztery litery przepływała i pedałować na stojąco. Najlepiej co kilka km.
Buty z zatrzasakami powodują, że nie ześliźniemy się z pedałów, gdy wpadniemy w dziurę. krawężnik czy coś podobnego ale TRZEBA wypinaie buta wcześniej poćwiczyć.
No i ciuchy kolarskie. O... przede wszystkim kask! Podkoszulki termo, kurtki, spodnie z pampersem, które ubiera sie na gołą dupę, bez żadnych gaci. Pampers jest specjalnie profilowany i wora się na siodle nie przytrze
Co do kasku... naukowcy zbadali, przy przewróceniu się rowerem w wiekszości przypadków uderza sie głową w podłoże.
Takie uderzenie jest bardziej niebezpieczne niż np. wywrotka na motorze. Większa prędkość powoduje, że spadamy pod pwnym kątem i siła uderzenia sie rozkłada. Coś jak kamień rzucony na wodę, eby się odbijał. W rowerze prędkosć jest mniejsza i kąt padania jest bardziej prosty.
Wysokosć siodła ustawić najlepiej mierząc długość nóg, czyli na boso pod ścianę, między nogi i jaja twardy zeszyt i wynik pomnożyć przez 0,866
Na takiej wysokosci ustawić górną cześć siodła mierzoną od osi suportu (korby) wzdłóż rury podsiodłowej. Może wydawać się, że będzie nisko ale w najniższym połoąeniu stooy kolano NIGDY nie może być wyprostowane.
Prawdziwą frajdę z jazdy zaczyna się mieć po przejechaniu ok 2tyś km. Organizm się wtedy już wytrenuje, dupa stwardnieje i jest naprawdę za...ście
Co do szlifów...rzeczywiście... na rowerze są one bardzo bolesne, upierdliwe i niebezpieczne.
Mam połamanych kości sporo po tych rowerach.
75r. komarek 2KM?, 82r. ETZ250...potem rowerów naście/siąt... i. po 50-stce Intruder vs800 95r, vs1400..odjechały ...FZ1N odjechała.. teraz tylko XJR1300 i FJR1300
-
- Śmigający inaczej...
Polecam portal dla biegaczy, pływaków i rowerzystów
strava.com
Instalujemy aplikację w telefonie, przed jazdą odpalamy i apka ładnie wszystko rejestruje, gdzie, z kim, z jaką predkością no i gdzie przerwa była na MacWrapa
Zlicza kilometry itd.
siedzę tam już z 7 lat...
https://www.strava.com/athletes/1170889
strava.com
Instalujemy aplikację w telefonie, przed jazdą odpalamy i apka ładnie wszystko rejestruje, gdzie, z kim, z jaką predkością no i gdzie przerwa była na MacWrapa
Zlicza kilometry itd.
siedzę tam już z 7 lat...
https://www.strava.com/athletes/1170889
75r. komarek 2KM?, 82r. ETZ250...potem rowerów naście/siąt... i. po 50-stce Intruder vs800 95r, vs1400..odjechały ...FZ1N odjechała.. teraz tylko XJR1300 i FJR1300
-
- BS Brother
Asedio dzięki za cenne wskazówki.
gg 2883934
-
- BS Brother
Łykam te informacje jak pelikan
Dzięki za wskazówki ,wiele z nich wdrożę zapewne w życie
Pozdro
Dzięki za wskazówki ,wiele z nich wdrożę zapewne w życie
Pozdro
-
- Śmigający inaczej...
Rok treningów i potem jakiś wyścig MTB? Jest ich pełno, dla amatrów ścigaczy szosowe i MTB. Na MTB jeździ pratycznei cąły przekrój ludzi, młodzi, dziadkowie po 70-stce. są podzielone na kategorie.
Prestiżowa jest kategoria wyscigów masters. Sa to kolarze amatorzy ale z licencjami UCI.
Są Mistrzostwa Świata, Mistrzostwa Polski. Jest podział na kategoriw wiekowe. Z reguły co 10 lat.
W 2011 w mastersach właśnie, udało mi się zdobyć z kolegą tytuł Mistrzów Polski Masters w jeździe dwójkami na czas w kat.IIB.
30km z nawrotem w połowie, ze średnią coś ze 45-46km/h (sprzęt na foto)
Martony MTB są fajne. Np. dawna Skandia organizowana przez Cz. Langa i wiele innych.
W takim maratonie czasami startuje kilkaset osób podzieloncyh na grupy, gdzie każda startuje w odstępach czasowych.Spectrum zawodników ogromne. Od elitarnych ścigaczy po starszych panów i kobiety.
Jak będziesz wstanei w ogóle przejechać 50km to możesz śmiało startować. Ostatni nie będiesz. Większość startuje dla frajdy nie dla miejsc.
I zapewniam... jak raz wystartujesz to złapiesz takiego bakcyla że będziesz w niebowzięty adrenalina wyścigowa potem krąży w żyłąch do wieczora
Z tej zabawy same plusy... no może jeden minus... sprzęt... ile byś nie wydał zawsze na koryzoncie będzie lepszy ale dla zdrowia to cudo. Ciśnienie krwi jak u niemowlaka, śpisz jak aniołek, samopoczucie? (wiek realny - 1/3 wieku realnego)
Drugie foto to moje trofea Pochwalę się... chociaż tu bo jak miałem jeden pucharek to stał w domu ale jak zaczęło ich przybywać to żona poleciła mi je wyeksmitować gdzieś.. Teraz stoją w pracy
I jak pisałem wcześniej nigdy nie jest za późno. Ja zacząłęm w wieku 40 lat. Zacząłem jeździć żeby schudnąć. Potem jak zacząłem się ścigać to chciałem jeszcze schudnać żeby lepiej jeździć bo waga w kolarstwie ma ogromne znaczenie.
Prestiżowa jest kategoria wyscigów masters. Sa to kolarze amatorzy ale z licencjami UCI.
Są Mistrzostwa Świata, Mistrzostwa Polski. Jest podział na kategoriw wiekowe. Z reguły co 10 lat.
W 2011 w mastersach właśnie, udało mi się zdobyć z kolegą tytuł Mistrzów Polski Masters w jeździe dwójkami na czas w kat.IIB.
30km z nawrotem w połowie, ze średnią coś ze 45-46km/h (sprzęt na foto)
Martony MTB są fajne. Np. dawna Skandia organizowana przez Cz. Langa i wiele innych.
W takim maratonie czasami startuje kilkaset osób podzieloncyh na grupy, gdzie każda startuje w odstępach czasowych.Spectrum zawodników ogromne. Od elitarnych ścigaczy po starszych panów i kobiety.
Jak będziesz wstanei w ogóle przejechać 50km to możesz śmiało startować. Ostatni nie będiesz. Większość startuje dla frajdy nie dla miejsc.
I zapewniam... jak raz wystartujesz to złapiesz takiego bakcyla że będziesz w niebowzięty adrenalina wyścigowa potem krąży w żyłąch do wieczora
Z tej zabawy same plusy... no może jeden minus... sprzęt... ile byś nie wydał zawsze na koryzoncie będzie lepszy ale dla zdrowia to cudo. Ciśnienie krwi jak u niemowlaka, śpisz jak aniołek, samopoczucie? (wiek realny - 1/3 wieku realnego)
Drugie foto to moje trofea Pochwalę się... chociaż tu bo jak miałem jeden pucharek to stał w domu ale jak zaczęło ich przybywać to żona poleciła mi je wyeksmitować gdzieś.. Teraz stoją w pracy
I jak pisałem wcześniej nigdy nie jest za późno. Ja zacząłęm w wieku 40 lat. Zacząłem jeździć żeby schudnąć. Potem jak zacząłem się ścigać to chciałem jeszcze schudnać żeby lepiej jeździć bo waga w kolarstwie ma ogromne znaczenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- BS Brother
Faaak ale rakieta:)
gg 2883934
-
- Śmigający inaczej...
Fakt, ładnie wygląda ale sam go składałem w sposób... bardzo ekonomiczny
Tzn. tylko rama kupiona nowa i z Chin ale tanio. Reszta "łapana" z ogłoszeń używana po bardzo okazyjnych cenach.
Tylne koło tylko zrobione na zamówienie ale też w cenie 1/3 firmowych.
Ale żeby tak robić to jednak trzeba dość dobrze w temacie siedzieć, gdyż łatwo kupić np. uszkodzone ramy karbonowe po naprawach. To samo z kołami.
Albo kupować na zamkniętychy portalach kolarskich, gdzie prawie wszyscy sie znają i tam raczej nikt sobie opinii nie będzie psuł sprzedażą bubli.
Tzn. tylko rama kupiona nowa i z Chin ale tanio. Reszta "łapana" z ogłoszeń używana po bardzo okazyjnych cenach.
Tylne koło tylko zrobione na zamówienie ale też w cenie 1/3 firmowych.
Ale żeby tak robić to jednak trzeba dość dobrze w temacie siedzieć, gdyż łatwo kupić np. uszkodzone ramy karbonowe po naprawach. To samo z kołami.
Albo kupować na zamkniętychy portalach kolarskich, gdzie prawie wszyscy sie znają i tam raczej nikt sobie opinii nie będzie psuł sprzedażą bubli.
-
- The Real One
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Otrzymane Polubienia: 2
Mam nadzieję, że dbasz o zdrowie... i nie idziesz na całość
https://sportowefakty.wp.pl/kolarstwo/7 ... -tone-kasy
Dawno, dawno temu też trochę trenowałem w LZS
https://sportowefakty.wp.pl/kolarstwo/7 ... -tone-kasy
Dawno, dawno temu też trochę trenowałem w LZS
LS 650 Savage - odjechał
H...a Deauville - czas na wygodę
H...a Deauville - czas na wygodę
-
- Śmigający inaczej...
znam temat.
Kwestia czy jeździsz po to żeby lepiej żyć czy żyjesz po to żeby jeździć.
Ja zawsze to pierwsze
Kwestia czy jeździsz po to żeby lepiej żyć czy żyjesz po to żeby jeździć.
Ja zawsze to pierwsze