Witam
Czy ten drucik jest potrzebny ? Zaznaczony na zdjęciu (był w zestawie pierścieni z tłokiem TKRJ)
Od czego on jest??
Pozdrawiam
gn 125 tłok TKRJ w zestawie pierscienie i dziwny drucik ?
gn 125 tłok TKRJ w zestawie pierscienie i dziwny drucik ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Głaszczący Kanapę
- Województwo: małopolskie
Re: gn 125 tłok TKRJ w zestawie pierscienie i dziwny drucik
Odpowiem ci na podstawie znajomości silników samochodowych. Taki drucik ,sprężynka lub blaszki stalowe występują
przy tym pierścieniu karbowanym. Jest to pierścień smarujący montowany w dolnym rowku tłoka. Jeżeli jest drucik
i sprężynka to jest montowany wewnątrz tego pierścienia.Chodzi o to żeby ten pierścień uzyskał sprężystość.
Trzeba to zmontować tak aby zamek pierścienia i drucika się nie pokrywały. Wyciągniesz starego tłoka to sam
zobaczysz jak to idzie. Udanych remontów.
przy tym pierścieniu karbowanym. Jest to pierścień smarujący montowany w dolnym rowku tłoka. Jeżeli jest drucik
i sprężynka to jest montowany wewnątrz tego pierścienia.Chodzi o to żeby ten pierścień uzyskał sprężystość.
Trzeba to zmontować tak aby zamek pierścienia i drucika się nie pokrywały. Wyciągniesz starego tłoka to sam
zobaczysz jak to idzie. Udanych remontów.
-
- Głaszczący Kanapę
Przyglądnołem się jeszcze raz temu zdjeciu i widzę że ten pierścień olejowy jest z blaszkami stalowymi,ktore montuje się
na zewnątrz pierścienia,a wtedy tam nie ma drucika.Być może jest to zabezpieczenie do transportu.
na zewnątrz pierścienia,a wtedy tam nie ma drucika.Być może jest to zabezpieczenie do transportu.
-
- Głaszczący Kanapę
A może to dali jako opaske ściskającą pierścień do montażu tłoka w cylinder.
miron pisze:A może to dali jako opaske ściskającą pierścień do montażu tłoka w cylinder.
Mam informacje z innego forum - że ten drucik idzie pod pierścień ""środkowy" zgarniający. Ale chce sie jeszcze upewnić. Na moim tłoku są 3
-
- Głaszczący Kanapę
W samochodach czegoś takiego nie ma. Ten drugi rowek musiałby być głebszy od pozostałych.
Pierścień musi się całkowicie schować w rowku ,żeby można było włożyć tłoka w cylinder, a ten
drucik jest jeszcze pofałdowany.Jakoś tego niewidzę,ale gdyby tak było to daj znać bo aż mnie
to ciekawi.
Pierścień musi się całkowicie schować w rowku ,żeby można było włożyć tłoka w cylinder, a ten
drucik jest jeszcze pofałdowany.Jakoś tego niewidzę,ale gdyby tak było to daj znać bo aż mnie
to ciekawi.
Drucik dany na środkowy pierścień. Pasował - tłok w cylinder włożonymiron pisze:W samochodach czegoś takiego nie ma. Ten drugi rowek musiałby być głebszy od pozostałych.
to ciekawi.