Gsf 600S 04' gasnie w deszcz
Moderator: bohas
Gsf 600S 04' gasnie w deszcz
Witajcie
Wczoraj w czasie podróży dorwała nas porządna ulewa i ku mojemu zdziwieniu w środku pola motocykl zaczął trącić moc jakbym wyłączył kluczykiem zapłon aż do kompletnego postoju. Próby odpalenia przez 5 minut nic nie dały, natomiast po jakimś czasie w postoju odpalił jak gdyby nic się nie dzialo (deszczu nie było już). Po jakichś 30km w kolejnym deszczu sytuacja znów ta sama i od początku 10 minut postoju po czym przy braku deszczu przejechaliśmy bez problemu kolejne 60km.
Mieliscie podobne objawy? Oglądałem elektrykę i nie widać było aby była mokra lecz jedyne co mi się nasuwa to czujnik bocznej stopki przy zwarciu może mieć takie objawy ale czy na pewno?
Wczoraj w czasie podróży dorwała nas porządna ulewa i ku mojemu zdziwieniu w środku pola motocykl zaczął trącić moc jakbym wyłączył kluczykiem zapłon aż do kompletnego postoju. Próby odpalenia przez 5 minut nic nie dały, natomiast po jakimś czasie w postoju odpalił jak gdyby nic się nie dzialo (deszczu nie było już). Po jakichś 30km w kolejnym deszczu sytuacja znów ta sama i od początku 10 minut postoju po czym przy braku deszczu przejechaliśmy bez problemu kolejne 60km.
Mieliscie podobne objawy? Oglądałem elektrykę i nie widać było aby była mokra lecz jedyne co mi się nasuwa to czujnik bocznej stopki przy zwarciu może mieć takie objawy ale czy na pewno?
-
- BS Brother
- Województwo: lubelskie
- Otrzymane Polubienia: 1
Re: Gsf 600S 04' gasnie w deszcz
Sprawdź cewki. Dostała się woda i zgasł. Wyschły i pojechałeś dalej.
Był romecik, Jawy 350, MZ 251, GSX600f, DL 1000 V-Strom
jest AN 650
jest AN 650
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Otrzymane Polubienia: 2
Raczej mało prawdopodobne, że wszystkie cztery cewki na raz. Jak zrozumiałem "zdechł" "jak wyłączony kluczykiem".
Z drugiej strony, gdyby czujnik stopki, nie było by problemu z odpaleniem na luzie.
Innych objawów nie zaobserwowałeś?
Piotrek
był VZ800 Marauder '97
jest GSF1250SA Bandit K8 ( 240000 km)
jest DRZ 400S(2000 km)
-
Żyj i daj żyć innym
O RH+
był VZ800 Marauder '97
jest GSF1250SA Bandit K8 ( 240000 km)
jest DRZ 400S(2000 km)
-
Żyj i daj żyć innym
O RH+
-
- Naciagacz Łańcucha
- Kontakt:
Nie znam za mocno tego moto
W innych moto zamknięta stopka zamyka obwód a więc zalany włącznik by tak nie zareagował
A może ;włącz-wyłącz : na kierownicy ?
W innych moto zamknięta stopka zamyka obwód a więc zalany włącznik by tak nie zareagował
A może ;włącz-wyłącz : na kierownicy ?
intruder vs 800 , R 1100rt
chętnie pomogę w pracach nad / lakier mechanika /
kontakt 503685105
chętnie pomogę w pracach nad / lakier mechanika /
kontakt 503685105
-
- BS Brother
Po dwie świece są połączone z jedną cewką. Wilgoć dostaje się po przewodach wysokiego napięcia. Jeśli są popękane, trzeba wymienić a wejścia do cewek zasilikonować. Powinno pomóc.
Był romecik, Jawy 350, MZ 251, GSX600f, DL 1000 V-Strom
jest AN 650
jest AN 650
-
- BS Admin
- Polubił posty: 164
- Otrzymane Polubienia: 17
- Kontakt:
Myślę że bliżej jest Adamo, jak wspomniał, gorący silnik wysusza zamoczone połączenie i można jechać dalej. Aż zachlapie się ponownie.
Może to tylko przebicie na fajkach...
Może to tylko przebicie na fajkach...
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
Jutro prawdopodobnie będę spędzał czas w garażu to podniosę zbiornik i sprawdzę połączenia od cewek do fajek.
"jak wyłączony kluczykiem" miałem na myśli że objawy są bardzo zbliżone jakbym w trakcie jazdy wyłączył zaplon kluczykiem i moto się dlawi aż stanie.
Jeśli zamknięta stopka zamyka obwód to faktycznie. Jutro sprawdzę kiedy jest zamknięty a kiedy otwarty.
Moglibyście pomoc w znalezieniu cewek z fajkami do tego moto? Jeśli okazało by się faktycznie że któryś jest na wykończeniu jutro odrazu bym zamówił.
"jak wyłączony kluczykiem" miałem na myśli że objawy są bardzo zbliżone jakbym w trakcie jazdy wyłączył zaplon kluczykiem i moto się dlawi aż stanie.
Jeśli zamknięta stopka zamyka obwód to faktycznie. Jutro sprawdzę kiedy jest zamknięty a kiedy otwarty.
Moglibyście pomoc w znalezieniu cewek z fajkami do tego moto? Jeśli okazało by się faktycznie że któryś jest na wykończeniu jutro odrazu bym zamówił.
-
- Śmigający inaczej...
Jak będziesz miał moto w garażu, to odpal, weź spryskiwacz z woda i śmiało. Wszystko wyjdzie samo, po co gdybać, najprostsze rozwiązania są czasami najlepsze.
GSX 600F Jest motocykl - a jednak! ***** No i Katana odjechała...
Nadal jest motocykl, sportowy literek 171KM, ale już nie Suzuki...
Nadal jest motocykl, sportowy literek 171KM, ale już nie Suzuki...
-
- Prawa Ręka Mechanika
Dokładnie, odpalić Moto i spryskiwaczka obficie po przewodach WN i cewkach. Można też ewentualnie w nocy Moto odpalić i spryskać przewody WN i zobaczyc czy choinki nie ma. Jak bedzie to przewody do wymiany.tadziomaru1 pisze: ↑pn, 15 cze 2020, 16:35 Jak będziesz miał moto w garażu, to odpal, weź spryskiwacz z woda i śmiało. Wszystko wyjdzie samo, po co gdybać, najprostsze rozwiązania są czasami najlepsze.
Nie jedź szybciej niż Twój Anioł stróż potrafi latać...
Suzuki Bandit GSF600S - sprzedany
Suzuki DL 650 V-Strom - aktualnie
Suzuki Bandit GSF600S - sprzedany
Suzuki DL 650 V-Strom - aktualnie
No i po testach garażowych oraz na myjni. Pojechałem jak gdyby nic na myjnie bez żadnych problemów. Na odpalonym silniku pełne ciśnienie w kable i na silnik a potem jazda i? Nic...
Dla świętego spokoju później w garażu użyłem preperatu typu kontakt do kostek.
Muszę zadzwonić do wróżbity chyba
Dla świętego spokoju później w garażu użyłem preperatu typu kontakt do kostek.
Muszę zadzwonić do wróżbity chyba
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
A nie jechałeś na oparach paliwa może masz wpięty filtr paliwa, który jest zabrudzony może masz źle ustawiony kranik. No bo taki objaw to 3 braki w sumie. Brak prądu, brak paliwa lub brak powietrza inaczej musi chodzić.
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
Prąd był bo rozrusznik kręcił normalnie lecz nie odpalał, paliwo było bo po odpaleniu przejechałem do tankowania około 100km i w baku coś jeszcze było. Filtr powietrza ewentualnie ale to muszę jeszcze sprawdzić