Dzięki Panowie ...

- adaho800 za podtrzymanie mnie na duchu, sky02 za fachowe podejście do tematu.
Tak przy okazji, odpowiadając na pytania i sugestie sky02 - lagi się nie pocą; ważę 85kg ... a moto kompletnie, total ubrane w zależności od wypełnienia sakw i kufrów pewnie ze 400; moja Wilma - Plecaczek - Żona pewnie koło 70kg ... ale Intruz dobija nawet tylko ze mną, i ledwo wypełnioną jedną sakwą boczną ...

jako rzekłeś na byle dziurce ... Maszyna ma przejechane niecałe 35 tyś. kilometrów. Jest z pochodzenia Kanadyjczykiem ..., a tam się z racji klimatu, jeździ tak samo sezonowo jak i u nas, a może i mniej. Jako Kanadyjczyk geneza jego europejska stąd też licznik w kilometrach (Vive la France ...). Co prawda nie widziałem jak w realu sprężyny wyglądają, ale przy takim stanie licznika, a i samego motocykla (wysoce zadbany był) trochę mi się nie chce wierzyć, żeby sprężyny były zjechane ...
Przy okazji pytanie - gdyby jednak i gdybym chciał te progresywne kupić, to gdzie takowych szukać - może masz jakieś namiary?
Pytanie numer dwa - co to znaczy część miękka i co część twarda ...? - masz na myśli te sprężyny nr 2 i nr 4 z wycinka serwisuwki, którą mi podesłałeś, za co niniejszym, tak przy okazji, dzięki składam ...
PZDR