Witam wszystkich, męczy mnie pewna sprawa, otóż w moim GSXR 1100 91r zawieszają się obroty
tzn. kiedy się dobrze rozgrzeje czasami (nie za każdym razem) wolne obroty nie spadają tylko zawieszają przy 3tyś obr.
Pewien mechanik stwierdził że starsze roczniki tak mają bo iglica sie wyrabia i przepuszcza powietrze. hahaha
Może ktoś z was powie mi coś więcej bo takie tłumaczenie mnie nie zadowala.
poza tym wydaje mi sie że tan mechanik to byłby szczęsliwy jakby wszyscy zmieniali tylko olej i świece.
Dzięki za pomoc
Problemy z gażnikami
Moderator: Emil
..Nie mam pojęcia co to może być..
W olejakach czasami silniki się nie chcą wkręcać na wyższe obroty Jest kilka powodów i chyba juz wszystkie przerabiałem na swojej maszynie...ale o tym że zejść do najniższych nie chcą to nie słyszałem...
Nie wiem co może być przyczyną..gaźniki...to trochę dziwne że wyżej tak jak piszesz kręci się OK..jak by coś z nimi było nie tak to chyba by się wkręcać nie chciał za bardzo.....Z odpalaniem nie masz problemów???
Masz możliwość zamiany modułu sterującego? Może elektronika??
W olejakach czasami silniki się nie chcą wkręcać na wyższe obroty Jest kilka powodów i chyba juz wszystkie przerabiałem na swojej maszynie...ale o tym że zejść do najniższych nie chcą to nie słyszałem...
Nie wiem co może być przyczyną..gaźniki...to trochę dziwne że wyżej tak jak piszesz kręci się OK..jak by coś z nimi było nie tak to chyba by się wkręcać nie chciał za bardzo.....Z odpalaniem nie masz problemów???
Masz możliwość zamiany modułu sterującego? Może elektronika??